IBBO Barnsteen

IBBO Barnsteen Logo

Informatieavond Bewust Onderwijs

Op school IBBO Barnsteen is ruimte voor kinderen en jongeren. Ook zoekt de school nieuwe begeleiders. Mensen met een onderwijsbevoegdheid zijn extra welkom. Op dinsdag 13 december 2016 is er een informatieavond van 20-22 uur.

IBBO Barnsteen (Ik Ben Bewust Onderwijs) is een spirituele school voor kinderen van 4 tot 18+ jaar. Juist voor kinderen die in een gewone school overprikkeld raken, bijv. hooggevoelige kinderen. Op IBBO Barnsteen werken begeleiders die dit concept toejuichen: onderwijs waarbij uitgegaan wordt vanuit de behoeftes van het kind. IBBO Barnsteen is een particuliere school. De begeleiders werken vanuit hun hart op vrijwillige basis. Hierdoor is het schoolgeld voor de kinderen slechts 160,- per maand.

IBBO Barnsteen is afgelopen september opgestart in een huiskamer in Wageningen en inmiddels verhuisd naar een prachtige plek in het bos bij Ede. De info-avond is dinsdagavond 13 december op de nieuwe locatie, Horalaan 5 te Ede, op het terrein van Karakter. Meer informatie via barnsteen@ibbo.eu of 0318-623319 (Petra Kaizer). Aanmelden wordt op prijs gesteld. Je ontvangt dan ook meteen een routebeschrijving.ibbo-barnsteen-horalaan-5-ede

Datum: dinsdag 13 december
Tijd:20:00 – 22:00 uur
Plaats:Horalaan 5 in Ede
Contact: barnsteen@ibbo.eu of 0318-623319 (Petra Kaizer)
Meer info: www.ibbo.eu of www.facebook.com/ibbobarnsteen

Oproep leerkrachten voor IBBO Barnsteen

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

IBBO (Ik Ben Bewust Onderwijs) is een spirituele school die zich richt op de behoeften van het individuele kind. Bij IBBO geen citotoetsen of prestatiedrang. Ieder kind mag zijn/haar eigen leerweg volgen vanuit een gevoel van er helemaal te mogen Zijn. Voor ieder kind is volop aandacht. In de eerste plaats is het belangrijk dat het kind zich happy voelt. Vanuit dat gevoel van veiligheid en er mogen zijn, kan het kind zich ontwikkelen tot een volwassene die krachtig en onafhankelijk in het leven staat. Het kind volgt bij het leren zijn/haar eigen belangstelling.

Er draaien al twee IBBO’s in Nederland: in Geleen en in Meppel, beide met veel succes. Dit jaar komen er vier IBBO’s bij: in Nijmegen, Doesburg, Dordrecht en in de regio Wageningen. IBBO Barnsteen start in een huiselijke sfeer op een hele mooie plek. IBBO Barnsteen zal waarschijnlijk snel gaan groeien en dan doorgroeien naar een grotere locatie.

De scholen worden erkend door de onderwijsinspectie. Daarvoor is het wel nodig dat er voldoende bevoegde leerkrachten voor basis- en voortgezet onderwijs zich op vrijwillige basis aan IBBO willen verbinden; voor enkele uren of voor één of meerdere dagdelen per week. Bent u bevoegd leerkracht, wel of niet gepensioneerd, en wilt u heel graag kinderen begeleiden om op hun eigen manier te leren, neem dan contact op met de coördinatrice