Nieuws & activiteiten

Een kort overzicht van alle activiteiten vind je in de agenda.

Zondag 22 oktober – International Biodanza Wageningen

Op zondag 22 en 29 oktober zijn er orientatie workshops van International Biodanza Wageningen.

Alle workshops vinden plaats op zondagavond om 20.00 tot 21.30 in THUIS (Stationsstraat 32 Wageningen)

Iedereen die wil kennis maken en die wil proeven van biodanza is van harte Welkom!

Opgeven graag vantevoren bij info@IBWageningen.nl

Tot dans,

Thea Mulders

Sunday 22nd, 29th october there are Orientation workshops of International Biodanza Wageningen.

All workshops are at Sunday evening at 20.00 until 21.30 in THUIS (Stationsstraat 32 Wageningen)

Everyone, who is interested and who wants to know more about biodanza, is  very welcome!

Please sign in before at info@IBWageningen.nl

See you in the dance,

Thea Mulders

Nieuwe lessenserie Kundalini Yoga najaar 2017

Kundalini Yoga lessen zijn veelzijdig, inspirerend en effectief. Dynamische lichaamsoefeningen worden gecombineerd met meditaties, mantra (helende klanken) en ademtechnieken. Door deze speciale aandacht voor de adem maak je gemakkelijk contact met je innerlijke wereld en levenskracht. Je lijf wordt soepeler, je voelt je lichter en ontspannen en de drukte in je hoofd verdwijnt. Regelmatige beoefening verbetert o.a. je stressbestendigheid, energiepeil, slaap, stemming, spijsvertering en bloeddruk.

Iedere les staat een thema centraal. In het nieuwe yogaseizoen, van 21 augustius t/m 22 december maken we een reis langs de 8 chakra’s. Chakra’s zijn centra van bewustzijn.  Het zijn energie knooppunten in ons lichaam die een direct en duidelijk waarneembaar effect hebben op ons dagelijks leven. Ieder chakra beïnvloedt bepaalde levensgebieden, lichaamsfuncties en delen van je lichaam. In de lessen leer je de energie van ieder chakra in je eigen lichaam te herkennen en in balans te brengen.

Kom kennismaken met Kundalini Yoga tijdens de gratis open lesweek van 28 augustus t/m 1 september. Meld je aan door een mail te sturen naar info@kundaliniyogawageningen.nl

Rinske Frederiks geeft Kundalini Yoga op maandagochtend en –avond, woensdagavond en vrijdagochtend. Ramón Eikenaar geeft Kundalini Yoga voor mannen op donderdagavond.

Datum en tijd: 21 augustus t/m 22 december (zie lestijden op de website)
Plaats: Yogacentrum Suniya, Haagsteeg 4 in Wageningen
Zie voor meer informatie: http://kundaliniyogawageningen.nl

Dru Yoga: Ontspan en ervaar emotioneel evenwicht!

Dru yoga is een zachte en helende vorm van yoga, en wordt ook wel yoga van het hart genoemd. In de les doen we bewegingen waarin je je steeds dieper kunt verbinden met jezelf. Door de bewegingen met zachtheid en liefdevolle aandacht te maken ga je steeds meer ontspannen in jezelf. Je ervaart emotionele veerkracht en verbind je met het licht, de stilte en de wijsheid van jouw hart. 

In de lessen gaan we aan de slag met yogaseries, houdingen, ademoefeningen, visualisaties en mudra’s. Met vloeiende bewegingen en energieseries, stromen spanning, stress en stijfheid weg. Je krijgt meer rust in je hoofd: lichaam, emoties en geest komen in balans. De yoga is geschikt voor iedereen, los van lichaamsbouw, lenigheid of conditieniveau. Er zijn aanpassingen om binnen jouw eigen mogelijkheden je grenzen te verkennen.  

Lestijden 

  • Dinsdagmorgen 9.30-10.45 uur
  • Dinsdagavond 18.45-20.00 uur
  • Dinsdagavond 20.15 tot 21.30 uur
  • Woensdagmorgen 9.30-10.45 uur
  • Vrijdagmorgen 9.30 tot 10.45 uur

Je bent van harte welkom voor een gratis proefles! Tussentijds instromen is mogelijk! 

Locatie: Yogacentrum Suniya, Haagsteeg 4 te Wageningen, vrijdag vinden de lessen aan de Industrieweg 19 in Renkum

Informatie: www.esthervaneersel.nl, bel  Esther: 06-28990035 of mail: esther@esthervaneersel.nl
NB Er zijn geen lessen tijdens schoolvakanties (van regio midden) en op feestdagen

Dinsdag 24 oktober – Korte HBO beroepsopleiding Mediumschap & Trance healing

De training Mediumschap & Trance Healing van de Spirituele & Intuïtieve Academie is een korte HBO beroeps opleiding die bestaat uit een aantal delen. Karlista Fontijn geeft deze opleiding en start met het eerste deel dat uit vier dagen bestaat of 9 avonden. Mediumschap & Trance Healing Basis 1 is een basis opleiding, waarbij je leert werken met de helende energie en leert communiceren met je gidsen. Er wordt je geleerd hoe je een goed en betrouwbaar consult kunt geven. 
Deze unieke methode van Therapeutisch Mediumschap is zeer adequaat en doeltreffend. Het kan worden afgesloten met een examen van de beroepsvereniging SNU. Met het diploma kun je als Medium en/of Trance Healing Therapeut aan het werk gaan. Je kunt daarna lid worden van de van de SNU, een bij de RING aangesloten beroepsvereniging.
De opleiding is CRKBO & KTNO geaccrediteerd. . 
Later volgen ook: Mediumschap & Trance Healing Verdieping & Transformatie. In dit deel leer je de verdieping met technieken als mediamieke hypnotherapie, mediamieke regressie, mediamieke N.L.P. en familieopstellingen.
Mediumschap & Trance Healing Therapeut. Therapeutisch mediumschap is een mooie nieuwe verkwikkende manier om eenduidig en snel bij de oorzaak van de pijn en blokkades te komen, die persoonlijke en spirituele groei kunnen belemmeren. Drukkende overtuigingen, emotionele pijn en/of verdriet, afgesloten gevoelens, vaste patronen en blinde vlekken kunnen direct en nuchter worden achterhaald en inzichtelijk worden gemaakt. Het loslaten van deze vaak onbewuste onderdrukte emoties geven ruimte en stroming in lichaam en geest. Tijdens de lessen is het niet zelden ongewoon dat de cursisten zelf ook door een transformatie proces gaan.

Kosten: €425,- per deel van vier dagen
Voor informatie en opgave kun je je wenden tot Karlista Fontijn 0575-465501 of 06-37307452  www.karlisafontijn.nl karlistafontijn@gmail.com
Locaties: Wolfsstraat 3, 7227 DP  Boerderij de Vrije Geest  in Toldijk, precies tussen Zutphen en Doetinchem,en Duivendaal 7 Wageningen
Toldijk: dinsdagavonden 5/9, 12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 10/10, 24/10, 31/10 2017 (19.00 22.15 uur)
Wageningen: zondagen 5/11, 26/11, 3/12, 10/12 2017 (10:00 – 17:00 uur)

EFT voor kinderen; nu ook als onderdeel bij een sessie van La Faye

h4alldecHet loslaten van negatieve gevoelens, herinneringen of angsten via EFT is een snelle manier voor kinderen om weer goed in hun vel te komen zitten. Met EFT ( Emotional Freedom Technique) ben je in staat om negatieve energie of gevoelens die je ergens in je lijf hebt vastgezet los te laten. Het is heilzaam voor kinderen die op school niet volledig presteren of voor kinderen met angsten en nare herinneringen.

Door het tegelijkertijd kloppen op de uiteinden van bepaalde meridianen, het oproepen van het vervelende gevoel en het uitspreken van de bijbehorende overtuigingen wordt de koppeling tussen de herinnering en de fysieke reactie ontkoppeld. De resultaten zijn bijzonder! Lees verder www.lafaye.nl/nieuws

Datum: op afspraak
Kosten: E45/E55,-
Locatie: Praktijkruimte La Faye: Graspieperweide 22, Wageningen
Meer info en aanmelding: Femke Delen 06 40499397. info@lafaye.nl www.lafaye.nl

femkeBij La Faye ontwikkel je zelfvertrouwen, maak je contact met je lijf en gevoel, leer je omgaan met je (hoog)gevoeligheid /gevoelens en/of vind je een nieuwe richting in je werk/leven. Je gaat ontdekken wie je bent en wat je wilt. Het antwoord op je vraag is al in jezelf aanwezig.

Woensdag 25 oktober – Cursus Wetenschap en Spiritualiteit door Mike Bais bij Vrijzinnigen Bennekom

In het oude Alexandrië, China, India en de Arabische wereld waren wetenschap en spriritualiteit onlosmakelijk verbonden. De mens had er zelfs geen aparte woorden voor. Natuurfilosofen, priesters: zij verzamelden alle vormen van kennis over de kosmos.

Na de Renaissance en later de Verlichting (18e eeuw) in Europa kwamen de rede en de intuïtie, verstand en gevoel, empirische wetenschap en theologie/spiritualiteit tegenover elkaar te staan. De keuze die veel mensen meenden te moeten maken tussen het ene óf het andere heeft grote invloed gehad op het denken in- en de ontwikkeling van ons deel van de wereld.

Moderne ontwikkelingen echter in met name de natuurkunde (quantum-fysica) en de moleculaire biologie, maar ook in neurofysica en ecologie, brengen wetenschappers en spirituelen, beiden op zoek naar kennis over de kosmos, weer dichter bij elkaar. Hoe kunnen wetenschappers verklaren dat deeltjes elkaar op afstand beïnvloeden? Of hoe een deeltje ineens kan verdwijnen om gelijktijdig ergens anders weer te verschijnen?

Steeds duidelijker wordt dat inzicht in de dualiteit van intellect en Geest, in die van wetenschap en God ons kan inspireren het éénzijdige materialisme achter ons te laten, op weg naar integratie van wetenschap en spiritualiteit, naar de hele mens, naar een Nieuwe Wereld waar alles mogelijk is.

Samen gaan we tijdens de avonden kijken naar de hierboven genoemde aspecten. We zullen het niet alleen hebben óver deze onderwerpen, maar we zullen ook proberen ze te beléven; iedereen wordt uitgenodigd om actief te participeren om zo te komen tot een nieuw bewustzijn.

5 woensdagavonden van 19.30 – 21.30 uur

Data:  11 en 25 oktober – 8 en 22 november

Kosten €80,00 Voor leden/begunstigers: €60,00

De Ontmoeting, Emmalaan 1, Bennekom

Opgave: www.vrijzinnigenbennekom.nl via het inschrijfformulier

Activiteiten Roel Nuijt

Praktijk Nuijt Wageningen

Basiscursus -Leren testen met de biotensor

“Holistisch energetisch natuurgeneeskundig therapeut” Roel Nuijt 

In deze cursus leer je zelf te onderzoeken een klacht/probleem op fysiek, emotioneel, mentaal en/of energetisch niveau aangevuld met eigen vaardigheden of inzichten m.b.v een biotensor. Je kunt er van alles mee testen van mens, dier en plant. Test supplementen, zelfmedicatie, allergie, voeding, verstoringen, belastingen in het lichaam, toestand van organen, urineonderzoek, aura’s en chakra’s, meridianen, slaaprichting, elektrosmog, aardstraling enz. In de 2-daagse basiscursus leer je zelfstandig testen bijvoorbeeld je eigen klachten, allergieën/voeding van kinderen en anderen.

Sinds 1994 houd ik een holistische praktijk en geef deze cursus inmiddels 11 jaar.roel nuijt schaal blad 1 Het is een leuke leerzame cursus, waar veel vraag naar is, door zowel therapeuten alsook overige geïnteresseerden.

In principe kan iedereen het leren.
Belangrijk is dat jezelf neutraal bent om tot de juiste antwoorden te komen.

Er zijn speciale modules voor het testen van elektrosmog straling, aardbelasting -en verstoringen, corrigeren allergie volgens een verkorte naet-methode, emotionele conflicten vlgs dr. Hamer en Be simple, Be clear©.

Roel Nuijt koperen ster blad 2Kosten: 2 dagen ad € 175,- incl. syllabus, koffie/thee en versnapering.
Excl. Lunch en biotensor.
Data: 18 en 25 november
Speciale modules: n.n.b.
Locatie: Wageningen e.o
Opgave: Vooraf via e-mail van n.a.w. + telnr.  
Beperkt aantal plaatsen: max 10 deelnemers

Voor exacte Info: www.praktijknuijt.info  natuurlijk@praktijknuijt.info tel. 0317- 427858

____________________________________________________________________________

Interesse in een vervolg? Volg de speciale modules voor cursisten en anderen die kunnen testen.
Deze modules worden
2x per jaar gehouden. Dus heb je interesse geef je dan op.

SPECIALISATIES Modules voor (eerdere) cursisten en anderen met test vaardigheden:

MODULE SVB = Straling, aarde Verstoringen en Bagage, gevoelens, gedachten loslaten
– straling -en zelf neutraliseren, bagage loslaten met Be simple, Be clear.
– aardstraling, geopathie en bijzondere verstoringen zelf opsporen, inleiding huisreiniging
Data: volgen
Kosten: samen € 160,-

MODULE HA = Hamer en Allergie
– allergie corrigeren volgens verkorte NAET methode, gluten, tarwe en andere allergieën
– Dr. Hamer methode zelf leren behandelen van emotionele conflicten
Datum: volgen
Kosten: € 90,-

hamer boekjeH onto_microb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info: www.praktijknuijt.info  natuurlijk@praktijknuijt.info tel. 0317-427858

____________________________________________________________________________

Individuele coaching op afspraak:

Therapeut ‘ZIJN’ in de praktijk (TZP), advance coaching
– Leer hoe snel en makkelijk je tot de oorzaak kan komen
– Belastingen, medische test, miasma’s. Burriescore -en bindweefselscore.
– Je ontvangt begeleiding van jouw clientèle.
– Wij adviseren cliënten naar jouw praktijk.

Nascholing praktijk dagen
inbreng van casussen

TZP en Nascholing is Individuele coaching.
Kosten: € 55,- per uur
Voor afspraken of meer informatie kun je contact opnemen met Praktijk Nuijt.
Info: www.praktijknuijt.info  natuurlijk@praktijknuijt.info
tel. 0317-427858

Elke woensdag: Inspiratiecentrum Duivendaal 7 in Wageningen

Elke woensdag tussen 11.00 tot 15.00 uur (muv de schoolvakanties) ben je van harte welkom bij het INSPIRATIECENTRUM DUIVENDAAL 7 in Wageningen.
Hier vind je informatie over oa het brede netwerk van Happiness4All.
Op deze dagen kun je gewoon binnenlopen voor informatie over coaching, diverse soorten lichaamswerk, (klank)healing, diverse soorten massage, biodanza en andere disciplines op alternatief gebied.

Er zijn verschillende deskundigen aanwezig om je meer informatie te geven over wat het Inspiratiecentrum allemaal te bieden heeft.
In de kleine ruimte van Duivendaal 7 vind je de informatie zoals folders, visitekaartje en boeken. De grote ruimte (zie foto rechts) wordt gebruikt voor eventuele coachingsessie ’s, massages, healings of readings.
Mocht er niemand aanwezig voor wat jij wilt weten of ervaren, verwijzen wij je graag door. Heb je geen vraag, wil je alleen uitwisselen en een goed gesprek, kan dit natuurlijk ook.

Dus wees welkom en laat je informeren of loop gewoon binnen voor een kopje koffie of thee!

Woens- en donderdagen QiGong ( 氣 功 ) en TaiJi ( 太 極 拳 ) voor zelfgenezing en ontspanning

door Ria Brinkman bij Vrijzinnigen Bennekom

Ook dit seizoen zal Ria Brinkman weer de lessen in QiGong en TajJi in De Ontmoeting gaan verzorgen. Qi (氣) is de alles doordringende, natuurlijke kracht die vanuit het universum leven geeft aan alles. In feite is het de levensenergie die via acupunctuurmeridianen naar en door alle organen van het lichaam stroomt. Gong (功) betekent training.

Naast losmaak- en ontspanningsoefeningen wordt de nadruk gelegd op oud-Chinese oefeningen, die een medische achtergrond hebben. Door een harmonieus samenspel tussen beweging, vorm, houding, balans, concentratie en ademhaling kan innerlijke rust en ontspanning worden verkregen. De training vergroot niet alleen de weerstand tegen allerlei ziektes, maar kan tevens zowel mentaal als fysiek een zelfgenezend effect hebben.

De cursus is opgebouwd uit 28 of 29 lessen.

Naast een grote interesse in de oosterse filosofie, beoefent Ria Brinkman al meer dan 35 jaar diverse oosterse bewegingsvormen welke hoofdzakelijk gericht zijn op het werken met (en beheersen van) energieën. Zij verbleef bijna vier en een half jaar in Japan waar zij dagelijks studies en trainingen volgde bij verschillende Japanse en Chinese – in QiGong en TaiJi gespecialiseerde – meesters.

Voor extra informatie: 0318-614934.

Woensdag                  Beginners
Tijd                             29 woensdagen 10.00 -11.15 uur
Deelnemers               minimaal 12, maximaal 22
Data                    
11,18,25 oktober,
1,8,15,22,29 november, 6,13,20 december 2017,
3,10,17, 24,31 januari, 7,14,21,28 februari,     
7,14,21,28 maart 2018,
Kosten                         € 200 Voor leden /begunstigers €150

Donderdag                 Gevorderden
Tijd                             28 donderdagen 10.00 -11.15 uur
Deelnemers                minimaal 12, maximaal 22
Data                           
12,19,26 oktober,
2,9,23,30 november, 7,14,21 december, 2017,
4,11,18,25 januari,1,8,15,22 februari,                                           
1,8,15,22,29 maart 2018
Kosten                         € 200  Voor leden /begunstigers €150

Opgave via het inschrijfformulier op www.vrijzinnigenbennekom.nl

Donderdagavond: Hatha Yoga Wageningen – wekelijkse lessen in ‘Weer Fit met Yoga’ en ‘Klassieke Hatha Yoga’.

Docente is Marloes van der Kamp, gecertificeerd hatha yoga docent met ruim 10 jaar les-ervaring in yoga en meditaties. 

*** Ervaar het positieve effect van yoga, lessen die op jou zijn afgestemd & persoonlijke aandacht tijdens de lessen ***

Tijden

Kies de groep die bij je past:
Weer Fit met Yoga op donderdag van 19:15 tot 20:15 uur.
Klassieke Hatha yoga op donderdag van 20:30 tot 21:30 uur.
privé lessen op afspraak.

Wil je les op een andere tijd? Laat het me weten! Bij voldoende belangstelling start ik nieuwe groepen.

‘Weer fit met Yoga’ Wageningen

Voor wie?

De ‘Weer fit met yoga’ lessen zijn speciaal ontwikkeld voor iedereen die zijn of haar lichaam weer fit wil maken. Als je voorzichtig wilt opbouwen is dit jouw les. Als je niet per se lenig of sterk bent maar toch de voordelen van yoga wilt ervaren. Ook mensen met blessures of rugklachten zijn welkom! Daarnaast zijn deze lessen fijn voor mensen die fit zijn, maar niet zo’n fysieke uitdaging hoeven, maar willen leren om beter of dieper te ontspannen. 

Wat is het? Yoga Wageningen

We doen lichte hatha yoga houdingen met veel aandacht voor hoe deze voelen. Er zijn altijd tussen – of alternatieve houdingen mogelijk. Deze zullen we ook doen, zodat je altijd de yoga af kunt stemmen op jouw lichaam. Je lichaam wordt veilig soepeler en sterker. Je leert ook om stress af te voeren. Zowel op fysiek als op mentaal niveau ga je meer balans voelen.

Klassieke Hatha Yoga Wageningen

Klassieke yoga houdingen houd je een tijdje aan. Daarna kom je weer langzaam uit de houding. De houdingen zijn ontwikkeld door monniken. Zij zaten de hele dag, net zoals velen van ons nu en zij merkten dat hun lichaam niet meer goed functioneerde. In de klassieke hatha yoga vonden zij een effectieve manier om hun lichaam goed te laten functioneren, ondanks hun zittend bestaan. Door het aanhouden van de yogahoudingen werken deze regulerend op de organen en klieren in je lichaaam.

Wanneer je regelmatig de klassieke hatha yoga beoefent, merk je dat je meer energie hebt en dat je weerstand toeneemt. Je leert om spanningen sneller af te voeren. En je fysieke welzijn werkt door in je mentale en emotionele welzijn.

Elke houding stimuleert een bepaald orgaan of gebied in je lichaam. Als je een houding aanneemt, verminder je de bloed toevoer en wanneer je uit de houding komt vergroot je deze juist. Hiermee breng je de werking van je organen in balans. Je zorgt zo voor een goede hormoon huishouding en een verbeterd immuunsysteem.

 
Locatie
: Schip Andere Boeg ligt de komende tijd niet steeds in Wageningen en daarom zijn de lessen bij Witte Wind. Het adres is Moreel 9, daar ga je rechts om het huizenblok heen en de ingang is aan de achterkant. 
Tijd: Weer Fit met Yoga op donderdag van 19:15 tot 20:15 uur.
Klassieke Hatha yoga op donderdag van 20:30 tot 21:30 uur.
Kosten: De cursus start weer op 7 september met een cyclus van 12 lessen tot de kerst. Tussen 25 september en 20 oktober is er geen les.

Cursus, 12 lessen: 1 les/week: € 105,-, 2 lessen/week: €175,-
Als je nog geen les gehad hebt hier, kun je een proefles doen voor € 5,- om te kijken of je de cursus wilt gaan doen.
Per les betalen kan ook, voor €15,- per les.
Studenten of minima die het niet kunnen betalen: neem contact op voor een werk uitwisseling..
Aanmeldeninfo@andereboeg.nl
Meer informatiehttps://andereboeg.nl