Nieuws & activiteiten

Een kort overzicht van alle activiteiten vind je in de agenda.

Praktijk Zonlicht – Leonie van der Zon

Naast dat ik Core-energetisch therapeut ben waarin ik vooral met groepen werk, heb ik ook een opleiding gevolgd tot integratief masseur. Hierin werd me nog duidelijker dat rust, aanraken en aanraking zo ontzettend belangrijk is. Het is een basisbehoefte van ieder mens. Helaas wordt er in onze jachtige en stressvolle maatschappij telkens minder tijd aan besteed.

In mijn praktijk Zonlicht, aan de Huszárlaan 48 in Noordwest Wageningen, geef ik o.a. holistische ontspanningsmassages. Een massage ontspant je lichaam, vermindert stress en haalt energie blokkades weg. Het brengt je gedachten tot rust, zorgt voor een betere doorbloeding en doorstroming van je energie.

Daarnaast begeleid ik TRE Trauma/Tension Release exercises.  TRE is vrij vertaald “oefeningen waarbij het losmaken en loslaten van spanning en trauma”. Het omvat een serie van 6 oefeningen, die de spanning in spieren helpt verminderen.

Info www.praktijkzonlicht.nl  of mail info@praktijkzonlicht.nl .

Lotus 4 Health – Consult & Begeleiding

Mensen inzicht en de leiding over zichzelf geven 

Ik merk als ervaringsdeskundige dat ik anders kijk naar problemen, ze  graag wil oplossen,  Daardoor kan ik duidelijkheid geven in iemands leven en je kan het gelijk toetsen en toepassen.
Sinds 1987 ben ik  daarin gespecialiseerd  in het verwerken van onbegrepen situaties, spanning in relaties zowel privé als werk en het transformeren van trauma”s , stress, verdriet, boosheid, eenzaamheid en leegte in iemands leven. 

Mijn doelstelling is om mensen te begeleiden in hun persoonlijke groeiproces.
Ben je op dit moment bij een kruispunt beland, dan kan ik je helpen met een heroriëntatie van je leven.

Door beter inzicht en begrip kan je je leven weer in eigen hand nemen en groeien tot een gezond en evenwichtig mens vol zelfvertrouwen. 

Ik ben Marian Coelet,

Sinds 1987 heb ik mijn eigen praktijk als coach. 
Vele mensen heb ik mogen ontmoeten en samen hebben we gewerkt aan een ruimer bewustzijn en een meer  tevreden leven. Talloze workshops en lezingen heb ik met veel plezier mogen geven. 
Tevens ben ik een aantal jaren in west en noord Afrika geweest o.a. als vrijwilligster gewerkt in de gezondheidszorg.
Voor 1987 was ik werkzaam in de verpleging en later in de automatisering. Waar ik cursussen gegeven heb aan gebruikers van computers en opleidingen aan managers en verkopers van grote bedrijven.
Ik heb de opleiding als Bowen Therapeute (http://www.lotus4health.com/bowen-therapie.html) gedaan, een techniek die veel mensen van soms langdurige klachten afgeholpen heeft. 

Je kunt natuurlijk naar mijn website gaan voor meer informatie: www.lotus4health.com

bel me gerust bij vragen 0642334465

warme  groeten Marian
voor meer info: www.lotus4health.com

Activiteiten Vederlicht – Geleide Meditaties en Engelen Workshops

Buiten coaching en healing verzorgd Nellien binnen VederLicht – een platform van Engelen – nog een aantal activiteiten.

Geleide Meditaties

Tijdens de meditatie laat je al het oude en overbodige los en maak je ruimte voor iets nieuws, ruimte om je kwaliteiten te her-inneren. Hierdoor voel je je ontspannen, lichter. Na een aantal keren zul je merken dat Zelfliefde en Zelfvertrouwen groeit. Natuurlijk zijn ook hier de Engelen en andere Lichtwezens aanwezig.

Bijzonderheden: Wil je liever een ander moment? Aarzel niet om me te bellen of te mailen.

Tijd: dinsdagavond van 19:30 tot 21:00 uur
Kosten: € 12,50
Aantal deelnemers: max 4
Aanmelden: bij Nellien: 06 38515462 of via de website http://www.vederlicht.nu/agenda.html
(scroll naar beneden voor het formulier)
Lokatie: Hullenbergweg 11-achter te Bennekom

Engelen workshop

Engelen weten precies waar en wanneer ze ergens nodig zijn. Voel jij behoefte aan nadere kennismaking met Engelen? En ken je een paar mensen die daar ook interesse in hebben? Dan kan ik een workshop bij jou thuis verzorgen. De workshop duurt 2,5 á 3 uur. Bel me als je meer wilt weten of laat je vragen achter in het aanmeldformulier op de website.

Aantal deelnemers:  max. 6
Kosten: € 111,- per workshop + evt. reiskostenvergoeding
Aanmelden: bij Nellien: 06 38515462 of via de website http://www.vederlicht.nu/agenda.html
(scroll naar beneden voor het formulier)

EFT voor kinderen; nu ook als onderdeel bij een sessie van La Faye

h4alldecHet loslaten van negatieve gevoelens, herinneringen of angsten via EFT is een snelle manier voor kinderen om weer goed in hun vel te komen zitten. Met EFT ( Emotional Freedom Technique) ben je in staat om negatieve energie of gevoelens die je ergens in je lijf hebt vastgezet los te laten. Het is heilzaam voor kinderen die op school niet volledig presteren of voor kinderen met angsten en nare herinneringen.

Door het tegelijkertijd kloppen op de uiteinden van bepaalde meridianen, het oproepen van het vervelende gevoel en het uitspreken van de bijbehorende overtuigingen wordt de koppeling tussen de herinnering en de fysieke reactie ontkoppeld. De resultaten zijn bijzonder! Lees verder www.lafaye.nl/nieuws

Datum: op afspraak
Kosten: E45/E55,-
Locatie: Praktijkruimte La Faye: Graspieperweide 22, Wageningen
Meer info en aanmelding: Femke Delen 06 40499397. info@lafaye.nl www.lafaye.nl

femkeBij La Faye ontwikkel je zelfvertrouwen, maak je contact met je lijf en gevoel, leer je omgaan met je (hoog)gevoeligheid /gevoelens en/of vind je een nieuwe richting in je werk/leven. Je gaat ontdekken wie je bent en wat je wilt. Het antwoord op je vraag is al in jezelf aanwezig.

Activiteiten Witte Wind, praktijk voor sjamanisme en klankhealing – Doorlopend individuele sessies, 27 juli en 26 augustus Drumcirkel, 10 september Rode Tent.

 

 

 

 

Heb je behoefte om je op te laden, je helemaal te ontspannen en je te verbinden met de natuur?
Geef je dan op voor een van onze activiteiten. www.wittewind.com/agenda

Bij een klankconcert kan je heel diep ontspannen en je opladen. De klanken van kristallen en metalen klankschalen en de vele andere sjamanistische instrumenten en zang brengen je in een vredige staat van zijn. Je kan diep ontspannen en stress loslaten. Klankconcerten zijn er in de praktijk van Witte Wind of op locatie. Datum eerstvolgende klankconcert in Wageningen volgt.

Bij een drumcirkel in de natuur leggen we een diepe connectie met de natuur om ons heen, door de winden aan te roepen en ons te verbinden met de aarde en de kosmos. We maken een vuur en leggen een medicijnwiel. De trillingen van de pow-wow (moeder-aarde-drum) brengen je in een relaxte staat en zorgen voor ontspanning in heel je lichaam. Het is echt heerlijk slapen na een drumcirkel! De ceremonie geeft een enorme verbinding met de natuur en elkaar. Op 27 juli en 26 augustus, van 20:00 tot 22:30 uur is er een drumcirkel op een open plek in het magische bos van de Kattenberg in Twente.

Bij een healing song cirkel verbinden we ons door meditatie en stem met elkaar. Je mag jouw wens voorleggen. De cirkel zingt voor jou een intuïtief lied; een healing song. Doordat we ons steeds weer gronden en naar binnen gericht zijn, ontstaat er een lichte trance en ontvang je dit antwoord vaak in beelden; dit noemen we de droomtijd. Een Healing Song geeft inzicht, heling en bewustwording.
Een mooie workshop als je een levensvraag wilt voorleggen of gewoon omdat het heerlijk is om samen vanuit je hart te zingen. Een datum voor de Healing Song Cirkel in de praktijk van Witte Wind in Wageningen volgt.

In de rode tent verbinden we ons door meditatie en rituelen. Het is een cirkel voor vrouwen waarin we vanuit ons hart delen en luisteren. De cirkel wordt gehouden rond nieuwe maan als de energie ons meer naar binnen brengt. We zijn dan meer gericht op introspectie en bespiegeling. In de Rode Tent wordt gehuild, gelachen, muziek gemaakt en gedanst. We delen onze verhalen en genieten van de zijnsenergie en verbinding. Op 10 september van 19:00 tot 22:00 uur is er weer een Rode Tent in de praktijk van Witte Wind in Wageningen.

Bij een shamanic retreat neem je een hele dag vrij af van het gewone ‘drukke’ leven en laat je je verwennen met de betoverende weldaad van de natuur. Op een magische open plek in het bos van de Kattenberg in Twente maken we vuur en verbinden we ons met de aarde, de kosmos en nodigen de winden uit. We mediteren, wandelen in stilte wandeling in het bos en maken een eigen natuurmandala. Een despacho ceremonie zorgt voor een diepe connectie met het vuur van transformatie. Je kunt loslaten of intenties zetten met deze oude Inca-ceremonie. Aan het eind van de dag voel je je een gelukkig mens verbonden met jezelf en de natuur. De eerstvolgende Retreats zijns op vrijdag 29 juni en zondag 9 september op de Kattenberg. 

Wil je jezelf beter leren kennen en meer inzicht krijgen in je zelf? Of wil je beter kunnen functioneren op je werk en in je relaties? Boek dan een individuele sessie met Jan-Willem of Caroline.
Eerst luisteren we naar je vraag en doen we een voorstel hoe we de sessie aanpakken, en welke methodiek we gaan gebruiken. We gebruiken o.a. klank, stem,  adem (transformational breath), systeemopstellingen, voice dialoque, innerlijke familie en human design om je te helpen bij je vraag. In overleg met jou geven we 1 tot meerdere sessies. Als je een serie van 5 sessies afspreekt, krijg je 10 % korting op het hele bedrag.

Enkele reacties:
‘Tijdens de sessies voelde ik jouw warmte, steun en betrokkenheid. Dit nodigde mij uit om openhartig te zijn.’- Jim (over een individuele sessie  met Jan-Willem)

Ik was bij de zee en de golven, en kon me er helemaal door laten meenemen. Ik werd helemaal blij van binnen! ‘-Janna (over een klankconcert)

‘Wat een heerlijke dag die Shamanic Retreat. Het was heerlijk in de natuur. Ik voel me helemaal opgeladen.’– Joke (over een Shamanic Retreat)

‘Voor mij zijn drumcirkels pure magie. Ik geniet vanuit het diepst van mijn ziel. – Jolette

‘Er werd heel zacht en lieflijk gezongen voor mijn innerlijk kind. Dat heeft me toch zo goed gedaan.  Het werkt nu nog steeds door. ’- Mariëlle (over een Healing Song Cirkel).

 ‘Wat een zijnsenergie in de Rode Tent! Ik voel me opgeladen, gezien en geliefd. ’ – Jolanda

‘ Ik heb nu veel meer inzicht gekregen hoe ik kan omgaan met de moeilijke dingen in mijn leven. Ik voel me dankbaar. – Martin (over een coaching sessie met Human Design bij Caroline) 

Data:    

                                        
Healing Song Cirkel:          Witte Wind, Wageningen, volgt
Rode Tent:                          10 september Witte Wind, Wageningen
Yin Yoga & Klankreis          Zweiersdal, Oosterbeek, volgt                                        
Klankconcert:                     Witte Wind, Wageningen, volgt
Drumcirkel:                         27 juli en 26 augustus op de Kattenberg                                                          (Markelo)
Shamanic Retreat               Kattenberg (Markelo) volgt

Meer info: www.wittewind.com
Of neem contact op met Caroline en Jan-Willem: info@wittewind.com of bel 06-2066 2918


Jan-Willem en Caroline werken ook met veel plezier met klank bij zorginstellingen. Klanksessies in de Zorg geven mensen een fijn gevoel van ontspanning, plezier en welbevinden.
Als zorggever wil je graag dat je cliënt zich fijn voelt. Klank biedt hierbij ondersteuning en is een goede bedding voor zorg. Want klank geeft ontspanning, rust en een geluksgevoel. Een goede basis voor welbevinden, herstel en andere behandelingen.
Klank in de Zorg biedt klankworkshops, klankconcerten en individuele sessies, aangepast aan de wensen en mogelijkheden van de persoon. Voor wie het bedoeld is en de achtergronden over hoe het werkt, lees je verder op de website www.klankindezorg.nl of vraag de folder aan (info@klankindezorg.nl

Zaterdag 28 juli – Stemexpressie

Ons lichaam is een klankkast met vele resonanties. We gaan op ontdekkingsreis samen met onze stem. Klanken en geluid zijn heel belangrijk voor een mens, daar beginnen we dan ook al gelijk mee als we geboren worden. Denk maar aan muziek, de stem van je naaste en het ruisen van een waterval.


Er komt geen zingen aan te pas, maar gewoon jezelf en vrij durven zijn. Een avontuur in en met jezelf.
Deze workshop gaat puur over ontdekking en plezier hebben.

  • Bevrijd jezelf via je stem met vertrouwen en helderheid
  • We combineren klank en beweging voor het evenwicht van lichaam en geest
  • Ervaar plezier, innerlijke vrede en een diep niveau van ontspanning

Verzorgd door: Lotus4health, Marian Coelet  www.lotus4health.com
Locatie
: Paul Gabrielstraat 54, Ede
Tijd: 14 -16 uur
Kosten: 25 euro
Aanmelden: 0642334465 of lotus4health.ede@gmail.com

Zondagen – International Biodanza Wageningen

Op zondagen zijn er oriëntatie workshops van International Biodanza Wageningen.

Alle workshops vinden plaats op zondagavond om 20.00 tot 21.30 in THUIS (Stationsstraat 32 Wageningen)

Iedereen die wil kennis maken en die wil proeven van biodanza is van harte Welkom!

Opgeven graag vantevoren bij info@IBWageningen.nl

Tot dans,

Thea Mulders

On sundays  there are Orientation workshops of International Biodanza Wageningen.

All workshops are at Sunday evening at 20.00 until 21.30 in THUIS (Stationsstraat 32 Wageningen)

Everyone, who is interested and who wants to know more about biodanza, is  very welcome!

Please sign in before at info@IBWageningen.nl

See you in the dance,
http://ibwageningen.nl/weekly-group

Thea Mulders

Dinsdag 31 juli Ede, donderdag 13 september Zeist, – Dialoog cursusavonden, de volgende stap.

De volgende stap

Inzicht krijgen in de diepere lagen van ons denken 
En hoe dit ons kan beïnvloeden zowel positief als negatief

De dialoog cursusavonden “De volgende stap” zijn er om met beide benen op de grond te staan.
Door ruimer te gaan denken, onderzoeken we de mogelijkheden om anders te kunnen omgaan met de dagelijkse problemen en spanningen. Overwin je steeds terugkerende gedachten, gedachten die er voor zorgen dat we in het verleden blijven hangen.

Er is nog zoveel te ontdekken, het is een reis in het nu, die gericht is op onze toekomst.
Vraag jezelf maar af “Wat wil ik van mezelf tot bloei brengen”?
Samen voeren we een dialoog omtrent verschillende, praktische onderwerpen uit het dagelijkse leven en je kan er gelijk mee aan de slag.
Voor meer informatie: volg een proefles.

Participatie
Deze avonden worden om de 14 dagen gehouden en onder leiding van Marian Coelet
​Indien je alleen aanwezig wilt zijn en kiest voor een luisterend oor, dan wordt dat gerespecteerd. 

De lessen op dinsdagavond in Ede of donderdagavond van 20 – 22 uur in Zeist.

​Kosten: per les  € 15   proefles € 5  

Ede:    31/7 – 18/9 – 2 + 16 + 30/10 – 13 + 27/11 – 11/12

Zeist:  13 + 27/9 – 11 + 25/10 – 8 + 22/11 – 6 + 20/12

​Neem gerust contact op met Marian 0642334465 of lotus4health.ede@gmail.com

Zondag 12 augustus – Workshop – Wat zijn en doen energieën voor ons?

Alles is energie

 Wat we in ieder moment denken, voelen, zeggen en doen zendt een resonantieveld uit in het universum, dat naar ons terugkeert teneinde onze werkelijkheid te scheppen.
Ons bewustzijn bestuurt deze energie, en we programmeren ons bewustzijn met de boodschappen die we naar elkaar uitzenden. Maar onthoud: energie is energie en zal de weg van de minste weerstand volgen.
Je hebt luchtige energie en vaste energie. Denk maar aan water, wat ijs kan worden bij koude, maar ook damp wat ontstaat bij hitte.
Emoties zijn energie, ons denken is energie en beide zijn erg belangrijk.
Met deze energie verkennen, we gaan er mee spelen en oefenen, om b.v. te ervaren hoe je die energie kunt voelen en hoe je het kan veranderen.
Hoe je jezelf kan beschermen voor niet gewenste energie en jezelf meer in balans kunt houden.
​Toepasbaar direct in ons dagelijks leven.
Een heel boeiende workshop

Datum en tijd: 12 augustus van 14:00 tot 16:00 uur.
Kosten: 25 eur

Voor info en aanmelden: ​Marian Coelet tel: 0642334465 of lotus4health.ede@gmail.com

Vrijdag 17 augustus: Healing volgens een traditionele geneeswijze uit Peru

De healing is een traditionele Peruaanse behandelmethode van de Q’ero paqo’s uit Peru. De healing bestaat uit 3 delen: een Hoocha-reiniging, een Chumpi-healing en de Banden van Bescherming. De Hoocha-reiniging zorgt ervoor dat alle Hoocha (betekent “zware” energie) uit je systeem wordt gehaald. Deze reiniging is vergelijkbaar met een reiniging met salie.
Daarna volgt de Chumpi-healing, waarbij gewerkt wordt met de Chumpi-stenen op de chakra’s, een diepere healing waardoor blokkades worden gereinigd en de energiestroom van het lichaam herstelt. Na de healing ontvang je de Banden van Bescherming, zodat je beschermd bent voor de Hoocha-energie, waardoor je ook beter bij jezelf en in balans kunt blijven.

Bij de Chumpi-healing en de Banden van Bescherming worden de Chumpi-stenen uit de mesa gebruikt. Mesa betekent medicijnbuidel en is voor de paqo’s (=genezer of priester) een heilig altaar. Chumpi betekent letterlijk ‘riem of band’ en bestaat uit 7 stenen. Ze hebben een bijzondere, heilige kracht met op iedere steen een archetype en zijn verbonden met 7 Apu’s (krachtplaatsen) in de Andes. De drie ringen rond elke uitstulping op de steen vertegenwoordigen de drie werelden van het bestaan: de Boven-, Midden- en Onderwereld.
Samen met bovenstaande tools wordt er gewerkt met de vier Winden, de elementen, de archetypen en belangrijk bij deze healingen de intentie en de adem.
Ik heb de geneeswijze mogen leren van Ñusta Paqo (een vrouwelijke genezer) Doña Marqesa uit Peru.

Wil je een healing ervaren en kan je niet op de aangegeven datum? Neem dan contact met mij op voor een afspraak.

Datum: vrijdag 17 augustus
Tijd:
van 11:00 tot 13:00 uur
Locatie en adres: CW Het Punt, Leeuweriksweide 144, Wageningen
Afspraak maken: bij Antoinette via mail info@lila-inspireyourlife.nl 
Voor meer informatie: http://wordpress.lila-inspireyourlife.nl/

Volgende data: vrijdag 24 augustus / vrijdag 31 augustus
Vanaf september op een zaterdagochtend, ook van 11:00 tot 13:00 uur
zaterdag 1 september / 15 september / 29 september