Nieuws & activiteiten

Een kort overzicht van alle activiteiten vind je in de agenda.

Woens- en donderdagen QiGong ( 氣 功 ) en TaiJi ( 太 極 拳 ) voor zelfgenezing en ontspanning

door Ria Brinkman bij Vrijzinnigen Bennekom

Ook dit seizoen zal Ria Brinkman weer de lessen in QiGong en TajJi in De Ontmoeting gaan verzorgen. Qi (氣) is de alles doordringende, natuurlijke kracht die vanuit het universum leven geeft aan alles. In feite is het de levensenergie die via acupunctuurmeridianen naar en door alle organen van het lichaam stroomt. Gong (功) betekent training.

Naast losmaak- en ontspanningsoefeningen wordt de nadruk gelegd op oud-Chinese oefeningen, die een medische achtergrond hebben. Door een harmonieus samenspel tussen beweging, vorm, houding, balans, concentratie en ademhaling kan innerlijke rust en ontspanning worden verkregen. De training vergroot niet alleen de weerstand tegen allerlei ziektes, maar kan tevens zowel mentaal als fysiek een zelfgenezend effect hebben.

De cursus is opgebouwd uit 28 of 29 lessen.

Naast een grote interesse in de oosterse filosofie, beoefent Ria Brinkman al meer dan 35 jaar diverse oosterse bewegingsvormen welke hoofdzakelijk gericht zijn op het werken met (en beheersen van) energieën. Zij verbleef bijna vier en een half jaar in Japan waar zij dagelijks studies en trainingen volgde bij verschillende Japanse en Chinese – in QiGong en TaiJi gespecialiseerde – meesters.

Voor extra informatie: 0318-614934.

Woensdag                  Beginners
Tijd                             29 woensdagen 10.00 -11.15 uur
Deelnemers               minimaal 12, maximaal 22
Data                    
11,18,25 oktober,
1,8,15,22,29 november, 6,13,20 december 2017,
3,10,17, 24,31 januari, 7,14,21,28 februari,     
7,14,21,28 maart 2018,
Kosten                         € 200 Voor leden /begunstigers €150

Donderdag                 Gevorderden
Tijd                             28 donderdagen 10.00 -11.15 uur
Deelnemers                minimaal 12, maximaal 22
Data                           
12,19,26 oktober,
2,9,23,30 november, 7,14,21 december, 2017,
4,11,18,25 januari,1,8,15,22 februari,                                           
1,8,15,22,29 maart 2018
Kosten                         € 200  Voor leden /begunstigers €150

Opgave via het inschrijfformulier op www.vrijzinnigenbennekom.nl

Donderdagavonden februari: Hatha Yoga Wageningen – wekelijkse lessen in ‘Weer Fit met Yoga’ en ‘Klassieke Hatha Yoga’.

Docente is Marloes van der Kamp, gecertificeerd hatha yoga docent met ruim 10 jaar les-ervaring in yoga en meditaties. 

*** Ervaar het positieve effect van yoga, lessen die op jou zijn afgestemd & persoonlijke aandacht tijdens de lessen ***

Tijden

Kies de groep die bij je past:
Weer Fit met Yoga op donderdag van 19:15 tot 20:15 uur.
Klassieke Hatha yoga op donderdag van 20:30 tot 21:30 uur.
privé lessen op afspraak.

Wil je les op een andere tijd? Laat het me weten! Bij voldoende belangstelling start ik nieuwe groepen.

‘Weer fit met Yoga’ Wageningen

Voor wie?

De ‘Weer fit met yoga’ lessen zijn speciaal ontwikkeld voor iedereen die zijn of haar lichaam weer fit wil maken. Als je voorzichtig wilt opbouwen is dit jouw les. Als je niet per se lenig of sterk bent maar toch de voordelen van yoga wilt ervaren. Ook mensen met blessures of rugklachten zijn welkom! Daarnaast zijn deze lessen fijn voor mensen die fit zijn, maar niet zo’n fysieke uitdaging hoeven, maar willen leren om beter of dieper te ontspannen. 

Wat is het? Yoga Wageningen

We doen lichte hatha yoga houdingen met veel aandacht voor hoe deze voelen. Er zijn altijd tussen – of alternatieve houdingen mogelijk. Deze zullen we ook doen, zodat je altijd de yoga af kunt stemmen op jouw lichaam. Je lichaam wordt veilig soepeler en sterker. Je leert ook om stress af te voeren. Zowel op fysiek als op mentaal niveau ga je meer balans voelen.

Klassieke Hatha Yoga Wageningen

Klassieke yoga houdingen houd je een tijdje aan. Daarna kom je weer langzaam uit de houding. De houdingen zijn ontwikkeld door monniken. Zij zaten de hele dag, net zoals velen van ons nu en zij merkten dat hun lichaam niet meer goed functioneerde. In de klassieke hatha yoga vonden zij een effectieve manier om hun lichaam goed te laten functioneren, ondanks hun zittend bestaan. Door het aanhouden van de yogahoudingen werken deze regulerend op de organen en klieren in je lichaaam.

Wanneer je regelmatig de klassieke hatha yoga beoefent, merk je dat je meer energie hebt en dat je weerstand toeneemt. Je leert om spanningen sneller af te voeren. En je fysieke welzijn werkt door in je mentale en emotionele welzijn.

Elke houding stimuleert een bepaald orgaan of gebied in je lichaam. Als je een houding aanneemt, verminder je de bloed toevoer en wanneer je uit de houding komt vergroot je deze juist. Hiermee breng je de werking van je organen in balans. Je zorgt zo voor een goede hormoon huishouding en een verbeterd immuunsysteem.

 
Locatie
: Schip Andere Boeg ligt de komende tijd niet steeds in Wageningen en daarom zijn de lessen bij Witte Wind. Het adres is Moreel 9, daar ga je rechts om het huizenblok heen en de ingang is aan de achterkant. 
Tijd: Weer Fit met Yoga op donderdag van 19:15 tot 20:15 uur.
Klassieke Hatha yoga op donderdag van 20:30 tot 21:30 uur.
Kosten: De cursus start weer op 7 september met een cyclus van 12 lessen tot de kerst. Tussen 25 september en 20 oktober is er geen les.

Cursus, 12 lessen: 1 les/week: € 105,-, 2 lessen/week: €175,-
Als je nog geen les gehad hebt hier, kun je een proefles doen voor € 5,- om te kijken of je de cursus wilt gaan doen.
Per les betalen kan ook, voor €15,- per les.
Studenten of minima die het niet kunnen betalen: neem contact op voor een werk uitwisseling..
Aanmeldeninfo@andereboeg.nl
Meer informatiehttps://andereboeg.nl 

Iedere donderdag – Mannenyoga

mannenyoga noorwegenWekelijkse lessen met Ramón Eikenaar. Yoga voor mannen is een perfecte workout om te ontspannen, al je spieren te versterken en flexibeler te worden. Om deze yogavorm te beoefenen hoef je niet lenig te zijn. Het gaat niet om prestatie of competitie, dan misschien met jezelf. Met mannenyoga ben je fysiek en mentaal bezig. De krachtige oefeningen zorgen dat je opgewassen bent tegen de uitdagingen van deze tijd. Ze versterken je zenuwstelsel, brengen mentale balans en een constant energiepeil. Waardoor je beter met stress om kan gaan en je fitter voelt in alles wat je doet.

 

Datum en tijd: Iedere donderdag van 20.30 tot 22 uur

Plaats: Yogacentrum Suniya, Haagsteeg 4 in Wageningen

Kosten: 12 euro per les – 25% korting voor studenten en minima

Zie voor meer informatie en aanmelding: http://kundaliniyogawageningen.nl/mannenyoga/

Donderdag 22 februari 2018 – Workshop: “Samen met Engelen”

De workshop “Samen met Engelen”  is er op gericht om Engelen in je leven uit te nodigen. Wat zijn Engelen eigenlijk? Wat heb je nodig om hen te kunnen bereiken? En hoe blijf je in contact? Op welke manieren proberen zij jouw aandacht te trekken? Door geleide meditatie, oefeningen en uitwisseling vragen we de Engelen om hun aanwezigheid kenbaar te maken.

Verzorgd door: Nellien Klomp, www.vederlicht.nu
Locatie en adres: Grote zaal in Duivendaal 7 te Wageningen
Tijd: van 19:30 – 22:00 uur, inloop vanaf 19:00 uur
Kosten: euro 30,-
Aanmelden: vóór 15 februari via info@vederlicht.nu
Meer informatie:  bij Nellien Klomp, 06 – 38 515 462

Margriet den Arend vanuit Vrijzinnigen uit Bennekom – Gesprekskring omgaan met dementie

We worden steeds vaker geconfronteerd met dementie en de ingrijpende gevolgen ervan.

Het kan jezelf betreffen maar ook dierbaren en anderen in je directe omgeving.

Gedurende deze bijeenkomsten zal stilgestaan worden bij de meer algemene aspecten (oorzaken, verloop, veranderend gedrag) van dementie.

Verder zal het omgaan met levensveranderingen als gevolg van dementie aan de orde komen.

De onderwerpen worden naar behoefte en in onderling overleg vastgesteld. Te denken aan:
–  levensvragen
–  afhankelijkheid
–  zingeving

De opzet en voortgang van de gesprekskring ‘omgaan met dementie’ wordt in afstemming met Rinke Visser, van de ‘krachtkring dementie’ gerealiseerd en is bedoeld voor mensen met beginnende dementie, naastbetrokkenen, vrijwilligers en belangstellenden.

De gesprekskring wordt begeleid door Margriet den Arend.

Zij is opleider, trainer en intervisor bij zorgopleidingen in het domein ouderenzorg en heeft zich gespecialiseerd in de belevingsgerichte zorg.

Momenteel zijn er reeds bijeenkomsten vastgelegd in de Ontmoeting / Vrijzinnigen Bennekom tot en met juni 2018, voor meer informatie zie: www.margrietdenarend.nl , www.vrijzinnigenbennekom.nl 

of neem contact op met Margriet den Arend: contact@margrietdenarend.nl
Tel.: 0629378555

Lotus 4 Health – Consult & Begeleiding

Mijn doelstelling is om mensen te begeleiden in hun persoonlijke groeiproces.
Ben je op dit moment bij een kruispunt beland, dan kan ik je helpen met een heroriëntatie en bewustzijnsverruiming.

Voor nieuwe voornemens zoals: zaken loslaten, meer energie krijgen, verdwijnen van angst en spanning bent u aan het juiste adres. Na ruim 30 jaar ervaring kan ik je verder helpen.

Door een vergroting van je bewustzijn kan je je leven weer in eigen hand nemen en groeien tot een gezond en evenwichtig mens vol zelfvertrouwen.

voor meer info: www.lotus4health.com

EFT voor kinderen; nu ook als onderdeel bij een sessie van La Faye

h4alldecHet loslaten van negatieve gevoelens, herinneringen of angsten via EFT is een snelle manier voor kinderen om weer goed in hun vel te komen zitten. Met EFT ( Emotional Freedom Technique) ben je in staat om negatieve energie of gevoelens die je ergens in je lijf hebt vastgezet los te laten. Het is heilzaam voor kinderen die op school niet volledig presteren of voor kinderen met angsten en nare herinneringen.

Door het tegelijkertijd kloppen op de uiteinden van bepaalde meridianen, het oproepen van het vervelende gevoel en het uitspreken van de bijbehorende overtuigingen wordt de koppeling tussen de herinnering en de fysieke reactie ontkoppeld. De resultaten zijn bijzonder! Lees verder www.lafaye.nl/nieuws

Datum: op afspraak
Kosten: E45/E55,-
Locatie: Praktijkruimte La Faye: Graspieperweide 22, Wageningen
Meer info en aanmelding: Femke Delen 06 40499397. info@lafaye.nl www.lafaye.nl

femkeBij La Faye ontwikkel je zelfvertrouwen, maak je contact met je lijf en gevoel, leer je omgaan met je (hoog)gevoeligheid /gevoelens en/of vind je een nieuwe richting in je werk/leven. Je gaat ontdekken wie je bent en wat je wilt. Het antwoord op je vraag is al in jezelf aanwezig.

Donderdag 22 februari, Zeist, dinsdag 27 februari, Ede – Dialoog cursusavonden – Ruimte voor jezelf

Inzicht krijgen in de diepere lagen van ons denken 
En hoe dit ons kan beïnvloeden zowel positief als negatief

De dialoog cursusavonden “Ruimte voor jezelf” zijn er om met beide benen op de grond te staan.
Door ruimer te gaan denken, onderzoeken we de mogelijkheden om anders te kunnen omgaan met de dagelijkse problemen en spanningen. Overwin je steeds terugkerende gedachten, gedachten die er voor zorgen dat we in het verleden blijven hangen.
Je gaat begrijpen hoe onze hersenen werken en dat onzekerheden tot het verleden kunnen behoren. Dat je beter met moeilijke situaties leert omgaan zonder jezelf te verliezen, zonder schuldgevoel en spijt. Dan krijg je ruimte voor jezelf.

Er is nog zoveel te ontdekken, het is een reis in het nu, die gericht is op onze toekomst.
Vraag jezelf maar af “Wat wil ik van mezelf tot bloei brengen”?
Samen voeren we een dialoog omtrent verschillende, praktische onderwerpen uit het dagelijkse leven en je kan er gelijk mee aan de slag.

Voor meer informatie: volg een proefles.

Een proefles voor 5€ is mogelijk, in Zeist op donderdagen, Schaerweijdelaan 102.
In Ede op dinsdagen, Paul Gabrielstraat 54. Tijden: van 20-22 uur.


Participatie
Deze avonden worden om de 14 dagen gehouden en onder leiding van Marian Coelet
​Indien je alleen aanwezig wilt zijn en kiest voor een luisterend oor, dan wordt dat gerespecteerd. 

De lessen op dinsdagavond in Ede of donderdagavond van 20 – 22 uur in Zeist.

Ede   dinsdag, Lotus4health, Paul Gabrielstraat 54
Zeist donderdag,  Schaerweijdelaan 102

​Kosten: per les  € 15   proefles € 5  aanbetaling bij inschrijving € 15
​graag aanmelden voor een proefles
De aanbetaling is tevens het bedrag van de eerste les.
Je geeft je op voor 5 lessen. Opzegtermijn 1 maand.
Je kunt instappen (zolang er plaats is) wanneer je wilt,.

Data:
Ede  :  3/10 – 17/10 – 31/10 – 14/11 – 28/11 – 12/12
2018 : 2 + 16 + 30/1 – 13 + 27/2 – 13 + 27/3 – 10 + 24/4 – 1 + 22/5 – 5 + 19/6

Zeist:  28/9 – 12/10 – 26/10 – 9/11 – 23/11 – 7/12 – 21/12
2018: 11 + 25/1 – 8 + 22/2 – 8 + 22/3 – 5 + 19/4 – 3 + 17/5 – 14 + 28/6

​Neem gerust contact op met Marian 0642334465 of lotus4health.ede@gmail.com

Nieuwe lessenserie Kundalini Yoga

Kundalini Yoga lessen zijn veelzijdig, inspirerend en effectief. Dynamische lichaamsoefeningen worden gecombineerd met meditaties, mantra (helende klanken) en ademtechnieken. Door deze speciale aandacht voor de adem maak je gemakkelijk contact met je innerlijke wereld en levenskracht. Je lijf wordt soepeler, je voelt je lichter en ontspannen en de drukte in je hoofd verdwijnt. Regelmatige beoefening verbetert o.a. je stressbestendigheid, energiepeil, slaap, stemming, spijsvertering en bloeddruk.

Iedere les staat een thema centraal. Vanaf 8 januari 2018 start de lessenserie over de “Ten Bodies”, waarin we tot de zomervakantie aandacht geven aan de volgende 10 aspecten van onze psyche: Soul body, Negative mind, Positive mind, Neutral mind, Physical Body, Arc-line (Halo), Aura, Pranic Body, Subtle Body en Radiant Body. Zie: http://kundaliniyogawageningen.nl/ten-bodies/

Rinske Frederiks geeft Kundalini Yoga op maandagochtend en –avond, woensdagavond en vrijdagochtend. Ramón Eikenaar geeft Kundalini Yoga voor mannen op donderdagavond.

Datum en tijd: 8 januari t/m 13 juli (zie lestijden op de website,http://kundaliniyogawageningen.nl/yogalessen/lestijden/
Plaats: Yogacentrum Suniya, Haagsteeg 4 in Wageningen
Zie voor meer informatie: http://kundaliniyogawageningen.nl

Dru Yoga: Ontspan en ervaar emotioneel evenwicht!

Dru yoga is een zachte en helende vorm van yoga, en wordt ook wel yoga van het hart genoemd. In de les doen we bewegingen waarin je je steeds dieper kunt verbinden met jezelf. Door de bewegingen met zachtheid en liefdevolle aandacht te maken ga je steeds meer ontspannen in jezelf. Je ervaart emotionele veerkracht en verbind je met het licht, de stilte en de wijsheid van jouw hart. 

In de lessen gaan we aan de slag met yogaseries, houdingen, ademoefeningen, visualisaties en mudra’s. Met vloeiende bewegingen en energieseries, stromen spanning, stress en stijfheid weg. Je krijgt meer rust in je hoofd: lichaam, emoties en geest komen in balans. De yoga is geschikt voor iedereen, los van lichaamsbouw, lenigheid of conditieniveau. Er zijn aanpassingen om binnen jouw eigen mogelijkheden je grenzen te verkennen.  

Lestijden 

  • Dinsdagmorgen 9.30-10.45 uur
  • Dinsdagavond 18.45-20.00 uur
  • Dinsdagavond 20.15 tot 21.30 uur
  • Woensdagmorgen 9.30-10.45 uur
  • Vrijdagmorgen 9.30 tot 10.45 uur

Je bent van harte welkom voor een gratis proefles! Tussentijds instromen is mogelijk! 

Locatie: Yogacentrum Suniya, Haagsteeg 4 te Wageningen, vrijdag vinden de lessen aan de Industrieweg 19 in Renkum

Informatie: www.esthervaneersel.nl, bel  Esther: 06-28990035 of mail: esther@esthervaneersel.nl
NB Er zijn geen lessen tijdens schoolvakanties (van regio midden) en op feestdagen