Nieuws & activiteiten

Een kort overzicht van alle activiteiten vind je in de agenda.

Telefonische coaching en healing op afstand

De natuur op aarde als voorbeeld, groei, bloei en verandering, afbreken en weer opbouwen, een doorgaand proces. 

Sinds 25 jaar ben ik actief in het ontdekken wat wij mensen allemaal creëren in de loop van ons leven hier. Deze inzichten hebben mij nu doen besluiten dit te willen delen met degenen die ervoor open staan. 

Doordat ik heb gemerkt dat er veel mensen zijn die zich prettig voelen bij laagdrempelige coaching via telefoon of andere moderne makkelijke manieren van contact, is dit de wijze waarop ik te werk ga.  

Samen met jou ga ik graag op zoek naar een passende manier om meer overzicht in jouw leven te krijgen. De middelen waarvan ik me bedien zijn behalve het aanleggen van een structuur in het besprokene ook bijvoorbeeld Reiki afstandshealingen en New Paradigm Multi-Dimensional Transformation. Doordat ieder mens uniek is en beschikt over een vrije wil gebeurt alles uiteraard alleen in overleg en met instemming van degenen die zich openstellen. 

Een vergoeding voor deze coaching heb ik in de vorm gegoten van donatie. Mijn doelstelling is deze donaties ter beschikking te stellen via mijn dochter Evelijn aan een  organisatie die zich met middelbare scholieren inzet voor meer bewustwording aangaande de levensstandaard van kinderen in landen waar men het niet zo breed heeft. Deze instelling werkt samen met gerenommeerde organisaties zoals Wilde Ganzen en Mama Alice Ayaucho ( http://www.global-exploration.nl/mama-alice-ayacucho/ ) die allerlei projecten opzetten ter verbetering van de levensomstandigheden van de kinderen aldaar. Het project waarvoor ik me inzet is Peru. De organisatie werkt samen met middelbare scholen in Nederland en de deelnemers van deze scholen gaan 3 weken naar diverse landen. De voorwaarde hiervoor is dat ieder kind afzonderlijk sponsors dient te vinden om de goede doelen te bekostigen. Naast hun eigen reiskosten van € 900, verzamelt ieder kind een bedrag van  €1.800,-. Mijn dochter heeft door werkzaamheden haar eigen reis al bij elkaar en is nu door het bakken van koekjes en taarten bezig het goede doelen geld bij elkaar te sparen. Om een goed beeld te krijgen: http://www.global-exploration.nl/ 

Marc Kemp
0614445810
mkeorama@gmail.com

Ontspannen op vrijdagavond in Yogacentrum Suniya

Wil je ontspannen je weekend in en genieten van het ontvangen of maken van klanken, dan ben je van harte welkom op onze vrijdagavond activiteiten. Afwisselend kun je genieten van een mantra meezingconcert, een vioolklank concert of een klankschalen concert. Alle activiteiten brengen je diepe ontspanning en verbinding met jezelf. Wat heerlijk om zo het weekend te beginnen!

In yogacentrum Suniya vinden een paar keer per maand verschillende klankavonden plaats.

  • Zo zijn er mantra meezingconcerten met Anadya en Wilco. Zij begeleiden liederen met harmonium, drum en viool. Tijdens de mantra concerten brengen de klanken je in verbinding met jezelf en met een diepe stilte. info@anadya.nl
  • De vioolklankconcerten worden gegeven door Wilco de Bruijn met zijn viool en stem. De klanken komen daar waar woorden geen bereik hebben. Ze transformeren gevoelens en brengen je tot rust. info@klankhuis.nl
  • Kristallen klankschalen concert. De liefdevolle klanken van Viola’s stem, samen met de Kristallen Klankschalen van Elsbeth, brengen een weldadige rust in je lichaam en gedachten. elsbeth@angelsbeth.love

Voor meer informatie over de data en kosten van de verschillende concerten check de agenda van onze website: www.suniya.nl

Zondag 25 juni- Klankconcert

Wil je diep ontspannen?
Laat je verwennen met een klankbelevingsconcert. Je ervaart helende klanken en je komt diep in je lichaam en laat spanning los. Je wordt ondergedompeld in een bad van helende klanken waarin je heel diep ontspant en gemakkelijk stress kan loslaten. De trillingen van klankschalen, sjamanendrum, sansula, carillon, gong, zang en andere wereld-instrumenten nemen je mee op een sjamanistische reis. Je ligt op een comfortabele matje om het helende effect te versterken. Jan-Willem en Caroline bespelen instrumenten begeleid door sjamanistische zang. Een klankmassage werkt diep en kan een lange nawerking hebben.

Het klankconcert duurt ongeveer anderhalf uur en begint om 11 uur. Kom rond kwart voor 11 alvast binnen zodat je rustig je plek kunt innemen en ontspannen begint. Na het concert is het nagenieten met een kopje thee.
Neem warme sloffen en een dekentje mee om het comfortabel te maken.

Adres: Witte Wind, Morel 9 te Wageningen
Tijd: 10.45 – 12.45 uur
Bijdrage: 20,- euro
Aanmelden: info@wittewind.com, kijk op de website: www.wittewind.com of bel 06-546 86 032.
Volgende data: 

Zondag 25 juni – Transformeer je leven met Soul Body Fusion® in Groningen

profielfoto-klein

Mijn naam is Arno van Dijk en ik geef sessies en workshops Soul Body Fusion®. Met deze energetische techniek wordt gewerkt met Zielsenergie. Nadat je in de workshop geleerd hebt om je hier op af te stemmen kun je een leven gaan ervaren met meer Flow, Blijheid en een hoger bewustzijn.

Ook kun je het toepassen op kinderen, dieren en volwassenen. Live en op afstand.

Op mijn website staan korte video’s van mensen die de workshop hebben gedaan en die vertellen over het wonderlijke effect op hun leven en op de mensen die ze ermee geholpen hebben. Ook vind je er andere data als je deze dag niet kunt.  Een vooropleiding is niet nodig, iedereen kan het leren.

Datum: 25 juni  (andere data en info op www.urpichai.nl).
Tijd: 10.00-17.00 uur
Locatie: Groningen

Zondag 25 juni                              Groningen

Donderdag 29 juni                       Uithoorn

Zaterdag 1 juli                               Waddinxveen

Zaterdag 8 juli                               Rijswijk

Zaterdag 15 juli                             Arnhem-Zuid (Driel)

Zondag 20 augustus                   Arnhem-Zuid (Driel)

Vrijdag 25 augustus                     Arnhem-Zuid, voor BATC/VBAG/LVNG/VVET therapeuten
(Zie bijscholing)

Zondag 27 augustus                   Beekbergen (Centrum Bronkracht)

Zaterdag 21 oktober                    Breda

De workshops in Goes worden gegeven bij Centrum Westlicht, de workshops in Breda worden gegeven bij Centrum Zuiderlicht. (tenzij anders aangegeven)

Zondag 25 juni – International Biodanza Wageningen

This is the start of International Biodanza Wageningen by Thea Mulders (student in supervision)

The word Biodanza means “Dance of Life”. It’s a great way of contributing to your health and pleasure in Life. Rolando Torro Arenda created the system in the 60s in Chile. Now people in 40 countries all over the world dance Biodanza. The system is using dance and wonderful music from all over the world,  like jazz, blues, classical etc.  We dance alone, together and with the group. All dances have there own speciality; some are slow,  vital, soft, or rhythmical  and all with their own meaning.  Biodanza is about dancing your own dance, meeting others in the dance and experiencing the feeling. The focus is with biodanza on the healthy part of your being. Biodanza is not about the right dance, it is about your own dance in the here and now. Everyone who likes dancing can do Biodanza. Come and experience it yourself and join us on this wonderful experience!

Verzorgd door: International Biodanza Wageningen
Locatie: Thuis, Stationsweg 32 Wageningen
Tijd: starting 20.00 and finishing around 21:30
Aanmelden: info@IBWageningen.nl or phone Thea Mulders 0622721084
Meer informatie: More info at www.IBWageningen.nl.
Volgende data

In augustus starten we met orientatie workshops op 6, 13 , 20, 27 augustus

Start van wekelijkse groep in September. Stuur alvast een mail of bel om je op te geven!

International Biodanza Wageningen (english) in THUIS Stationsstraat 32 Wageningen

Dates until summer holiday 11 juni, 18 juni, 25 juni . In july we will enjoy our holidays and in august we will start up our orientation workshops (6, 13, 20, 27)  The weekly group will start in september again.We start at 20.00-21.30.

For info or to sign up look at www.IBWageningen.nl , call Thea at 0622721084 or send mail to info@IBWageningen.nl

 

Nieuwe lessenserie Kundalini Yoga

sg15-10761Het thema van de nieuwe lessenserie is Transformatie. Er is één constante in het leven: alles verandert continu. Leven is per definitie in beweging, het transformeert steeds in iets nieuws. Het is dus niet de vraag of je wil veranderen of niet, maar waar de verandering je naar toe zal voeren. Kundalini Yoga helpt je om wakker te worden, te breken met herhalende patronen die je geen goed doen en een zelf-bewust levenspad te volgen.

In deze tijd gaan veranderingen steeds sneller en moeten we onszelf richting geven. Bestaande instituties (kerk, familie, cultuur en samenleving) en zekerheden zijn weg gevallen. Dit schept voor veel mensen verwarring of onzekerheid, door de veelheid aan keuzemogelijkheden en de druk van zelfverantwoordelijkheid. Het hoge levenstempo, prestatie eisen en de informatiedichtheid veroorzaken veel stress. Bovendien worden wij mensen steeds gevoeliger.

Kundalini Yoga biedt perfecte technieken voor deze turbulente en onzekere tijden. Het helpt je om diep te ontspannen, emoties te voelen en los te laten en maakt je stemming lichter. Je vergroot je energie, (mentale) kracht en incasseringsvermogen. Bovendien brengt Kundalini Yoga je bij je Ware Zelf. Dat deel van jou dat helder, vredig en kalm is, niet beïnvloed door emoties en gedoe.  Je ervaringen in deze staat van zijn gaan de basis vormen voor je identiteit, eigen waarden, jouw innerlijke kompas.  Van daaruit kan je keuzes maken en nieuwe gewoontes ontwikkelen die jou dienen.

Rinske Frederiks geeft Kundalini Yoga op maandagochtend en –avond, woensdagavond en vrijdagochtend. Ramón Eikenaar geeft Kundalini Yoga voor mannen op donderdagavond.

Datum en tijd: 9 januari t/m 7 juli (zie lestijden op de website)
Plaats: Yogacentrum Suniya, Haagsteeg 4 in Wageningen
Zie voor meer informatie: http://kundaliniyogawageningen.nl

EFT voor kinderen; nu ook als onderdeel bij een sessie van La Faye

h4alldecHet loslaten van negatieve gevoelens, herinneringen of angsten via EFT is een snelle manier voor kinderen om weer goed in hun vel te komen zitten. Met EFT ( Emotional Freedom Technique) ben je in staat om negatieve energie of gevoelens die je ergens in je lijf hebt vastgezet los te laten. Het is heilzaam voor kinderen die op school niet volledig presteren of voor kinderen met angsten en nare herinneringen.

Door het tegelijkertijd kloppen op de uiteinden van bepaalde meridianen, het oproepen van het vervelende gevoel en het uitspreken van de bijbehorende overtuigingen wordt de koppeling tussen de herinnering en de fysieke reactie ontkoppeld. De resultaten zijn bijzonder! Lees verder www.lafaye.nl/nieuws

Datum: op afspraak
Kosten: E45/E55,-
Locatie: Praktijkruimte La Faye: Graspieperweide 22, Wageningen
Meer info en aanmelding: Femke Delen 06 40499397. info@lafaye.nl www.lafaye.nl

femkeBij La Faye ontwikkel je zelfvertrouwen, maak je contact met je lijf en gevoel, leer je omgaan met je (hoog)gevoeligheid /gevoelens en/of vind je een nieuwe richting in je werk/leven. Je gaat ontdekken wie je bent en wat je wilt. Het antwoord op je vraag is al in jezelf aanwezig.

Maandag 26 juni – Rode Tent bij Nieuwe Maan

Duizenden jaren geleden kwamen vrouwen al samen in tenten rond Nieuwe Maan. Hier werd lief en leed gedeeld, rituelen uitgevoerd, verhalen verteld, kennis rond geboorte, leven en dood gedeeld, gezongen en zusterschap ervaren.
De Rode Tent is nu een plek voor alle vrouwen van alle leeftijden, van allerlei afkomst, met allerlei beroepen, met welke huidskleur dan ook. De Rode Tent is een warm aangeklede ‘women-only’ plek waar vrouwen samenkomen en waar even niets hoeft. Er wordt gepraat, gezwegen, gelachten, gehuild, geknuffeld, gedanst, gemediteerd en gemasseerd…. Heel veel kan, en niets moet. Er alleen maar zijn is ook prima.
We delen de verhalen van ons leven en luisteren zonder oordeel en met respect voor elkaar. Er zijn geen oplossingen of adviezen. Je wordt gehoord en gezien. Dat is helend.

Elke nieuwe maan wordt de praktijk van Witte Wind omgetoverd in een Rode Tent en waan je je even in een andere wereld.

Om 19.00 ben je welkom om elkaar te begroeten, een kopje thee te drinken en te socializen. Tegen 19.25 gaat de deur dicht, want we beginnen om 19.30.
Geef je op tijd op, want er zijn beperkte plaatsen (max 14)

Verzorgd door: Caroline Sleurink – Witte Wind  http://wittewind.com/
Tijd: 19.00 – 22.00 uur
Locatie: Witte Wind, Morel 9 (achterom) Wageningen
Kosten: vrij (maar minimaal 7,50 euro)
Aanmelden: caroline@wittewind.com of op 06 – 2066 2918
Meer informatie: Neem een lekker zitkussen mee en paar dikke sokken een dekentje om het je comfortabel te maken.
Volgende data: 26 juni.

Maandag- en Woensdagavond – Weer Fit Met Yoga

Wanneer?
Vanaf nu tot eind juni: je bent altijd welkom voor een proefles of om de rest van de cursus mee te doen.

Voor wie?
De ‘Weer fit met yoga’ lessen zijn speciaal bedoeld voor iedereen die zijn of haar lichaam weer fit wil maken. Als je voorzichtig wilt opbouwen is dit jouw les. Voor als je niet per se lenig of sterk bent maar toch de voordelen van yoga wilt ervaren.
Ook mensen met blessures of rugklachten zijn welkom. Daarnaast zijn deze lessen fijn voor mensen die fit zijn, maar niet zo’n fysieke uitdaging hoeven. Dus mensen die yoga gewoon willen gebruiken voor hun ontspanning. 

Wat?
We doen lichte hatha yoga houdingen met veel aandacht voor hoe deze voelen. Er is altijd een tussenhouding  of alternatieve houding mogelijk. Deze zullen we ook doen, zodat je altijd de yoga af kunt stemmen op jouw lichaam. Je lichaam wordt langzaam soepel en sterk. Je leert ook om stress af te voeren. Zowel op fysiek als op mentaal niveau ga je meer balans voelen.

Verzorgd door: Andere Boeg
Locatie: Schip Andere Boeg, Pabstsendam in Wageningen (Rijnhaven, stadskant)
Tijd: 19:15 uur
Kosten: proefles € 5,-. Cursus van 16 lessen € 137,-; later instromen kan, kosten naar rato.
Aanmeldeninfo@andereboeg.nl
Meer informatiehttps://andereboeg.nl
Volgende data: elke maandag en woensdag tot eind juni

Dru Yoga: Ontspan en ervaar emotioneel evenwicht!

Dru yoga is een zachte en helende vorm van yoga, en wordt ook wel yoga van het hart genoemd. In de les doen we bewegingen waarin je je steeds dieper kunt verbinden met jezelf. Door de bewegingen met zachtheid en liefdevolle aandacht te maken ga je steeds meer ontspannen in jezelf. Je ervaart emotionele veerkracht en verbind je met het licht, de stilte en de wijsheid van jouw hart. 

In de lessen gaan we aan de slag met yogaseries, houdingen, ademoefeningen, visualisaties en mudra’s. Met vloeiende bewegingen en energieseries, stromen spanning, stress en stijfheid weg. Je krijgt meer rust in je hoofd: lichaam, emoties en geest komen in balans. De yoga is geschikt voor iedereen, los van lichaamsbouw, lenigheid of conditieniveau. Er zijn aanpassingen om binnen jouw eigen mogelijkheden je grenzen te verkennen.  

Lestijden 

  • Dinsdagmorgen 9.30-10.45 uur
  • Dinsdagavond 19.45-21.00 uur
  • Woensdagmorgen 9.30-10.45 uur
  • Vrijdagmorgen 9.30 tot 10.45 uur

Je bent van harte welkom voor een gratis proefles! Tussentijds instromen is mogelijk! 

Locatie: Yogacentrum Suniya, Haagsteeg 4 te Wageningen, vrijdag vinden de lessen aan de Industrieweg 19 in Renkum

Informatie: www.esthervaneersel.nl, bel  Esther: 06-28990035 of mail: esther@esthervaneersel.nl