Nieuws & activiteiten

Een kort overzicht van alle activiteiten vind je in de agenda.

Lezing Bennekom zondag 22 april 2018, Michael Roads!

Insights of a modern mystic

The Magnificent Being you are! (Het fantastisch Wezen dat je bent!)

Wij mensen hebben de neiging vrij negatief over onszelf te denken.

We staan zelden stil bij onze eigen grootsheid, laat staan dat we die bewust erkennen. Toch is de waarheid dat je een fantastisch metafysisch multidimensionaal onsterfelijk wezen van Liefde en Licht bent.

In deze lezing zal dieper in worden gegaan op die Waarheid, op jouw Waarheid. Je bent een machtig wezen en het leren kennen van jouw Waarheid, kan jouw innerlijke kracht vrijmaken.
Na de pauze zal Michael een korte oefening doen waarbij je je eigen grootstheid als lichtwezen kunt gaan ervaren.

Kom naar de lezing toe en laat je inspireren door Michael Roads over het dieper wezen dat JIJ-BENT!

Beleef een inspirerende middag met nieuwe inzichten, vreugde en samen zijn met eensgezinde. Moge je met een verwarmt hart en positieve energie weer naar huis gaan.

Locatie: Kerkje de Ontmoeting, Emmalaan 1, 6721 ET  Bennekom

Start: 14:00 – 16:00 uur
            14:00 – 15:30 uur lezing
           15:30 -16:00 uur pauze met, napraten en boeken signeren

Extra: 16:00 – 16:30 uur Oefening ‘The Magnificent Being you are’.

excl. koffie/thee

Meer infohttp://michaelroads.nl/lezing-bennekom.html

EFT voor kinderen; nu ook als onderdeel bij een sessie van La Faye

h4alldecHet loslaten van negatieve gevoelens, herinneringen of angsten via EFT is een snelle manier voor kinderen om weer goed in hun vel te komen zitten. Met EFT ( Emotional Freedom Technique) ben je in staat om negatieve energie of gevoelens die je ergens in je lijf hebt vastgezet los te laten. Het is heilzaam voor kinderen die op school niet volledig presteren of voor kinderen met angsten en nare herinneringen.

Door het tegelijkertijd kloppen op de uiteinden van bepaalde meridianen, het oproepen van het vervelende gevoel en het uitspreken van de bijbehorende overtuigingen wordt de koppeling tussen de herinnering en de fysieke reactie ontkoppeld. De resultaten zijn bijzonder! Lees verder www.lafaye.nl/nieuws

Datum: op afspraak
Kosten: E45/E55,-
Locatie: Praktijkruimte La Faye: Graspieperweide 22, Wageningen
Meer info en aanmelding: Femke Delen 06 40499397. info@lafaye.nl www.lafaye.nl

femkeBij La Faye ontwikkel je zelfvertrouwen, maak je contact met je lijf en gevoel, leer je omgaan met je (hoog)gevoeligheid /gevoelens en/of vind je een nieuwe richting in je werk/leven. Je gaat ontdekken wie je bent en wat je wilt. Het antwoord op je vraag is al in jezelf aanwezig.

Donderdag 19 april Zeist, dinsdag 24 april Ede – Dialoog cursusavonden, de volgende stap.

De volgende stap

Inzicht krijgen in de diepere lagen van ons denken 
En hoe dit ons kan beïnvloeden zowel positief als negatief

De dialoog cursusavonden “De volgende stap” zijn er om met beide benen op de grond te staan.
Door ruimer te gaan denken, onderzoeken we de mogelijkheden om anders te kunnen omgaan met de dagelijkse problemen en spanningen. Overwin je steeds terugkerende gedachten, gedachten die er voor zorgen dat we in het verleden blijven hangen.

Er is nog zoveel te ontdekken, het is een reis in het nu, die gericht is op onze toekomst.
Vraag jezelf maar af “Wat wil ik van mezelf tot bloei brengen”?
Samen voeren we een dialoog omtrent verschillende, praktische onderwerpen uit het dagelijkse leven en je kan er gelijk mee aan de slag.
Voor meer informatie: volg een proefles.

Een proefles voor 5€ is mogelijk, in Zeist donderdag 5 april, Schaerweijdelaan 102,
in Ede op dinsdag 10 april Paul Gabrielstraat 54. Tijden: van 20-22 uur.

Participatie
Deze avonden worden om de 14 dagen gehouden en onder leiding van Marian Coelet
​Indien je alleen aanwezig wilt zijn en kiest voor een luisterend oor, dan wordt dat gerespecteerd. 

De lessen op dinsdagavond in Ede of donderdagavond van 20 – 22 uur in Zeist.

​Kosten: per les  € 15   proefles € 5  

Ede:   24/4 – 1 + 22/5 – 5 + 19/6

Zeist: 19/4 – 3 + 17/5 – 14 + 28/6

​Neem gerust contact op met Marian 0642334465 of lotus4health.ede@gmail.com

Iedere donderdag – Mannenyoga

mannenyoga noorwegenWekelijkse lessen met Ramón Eikenaar. Yoga voor mannen is een perfecte workout om te ontspannen, al je spieren te versterken en flexibeler te worden. Om deze yogavorm te beoefenen hoef je niet lenig te zijn. Het gaat niet om prestatie of competitie, dan misschien met jezelf. Met mannenyoga ben je fysiek en mentaal bezig. De krachtige oefeningen zorgen dat je opgewassen bent tegen de uitdagingen van deze tijd. Ze versterken je zenuwstelsel, brengen mentale balans en een constant energiepeil. Waardoor je beter met stress om kan gaan en je fitter voelt in alles wat je doet.

 

Datum en tijd: Iedere donderdag van 20.30 tot 22 uur

Plaats: Yogacentrum Suniya, Haagsteeg 4 in Wageningen

Kosten: 12 euro per les – 25% korting voor studenten en minima

Zie voor meer informatie en aanmelding: http://kundaliniyogawageningen.nl/mannenyoga/

Activiteiten Alma Timmer

Introductie behandeling Access Bars 25 euro

Maak in een half uur kennis met Access Bars (een volledige behandeling duurt ongeveer 1.5 uur). Ik ga 32 punten en gebieden op je hoofd zachtjes aanraken. Hierdoor laat je gemakkelijk alles los, wat jou belemmert om in je kracht te staan en moeiteloos en gelukkig te leven.  Deze punten bevatten ideeën, gedachten, overtuigingen, emoties en overwegingen, die je in je leven hebt opgeslagen.

‘Bars’ is het Engelse woord voor staven. In je hoofd lopen diverse van deze energetische staven. Wanneer je je Bars laat nalopen lost de polaire elektrische lading op, zoals die in de hersenen ligt opgeslagen. De verschillende bars zijn verbonden met diverse gebieden in je leven; zoals: geld, veroudering, lichaam, sexualiteit, vreugde, heling en creativiteit. 

Na een behandeling van je Access Bars heb je op z’n minst het gevoel, dat je een heerlijke massage hebt ontvangen. In het beste geval is je leven veranderd. Veel mensen ervaren meer ruimte en ontspanning èn ze maken makkelijker keuzes.
——————————————————————————————————————————————-
Voor overige activiteiten zie:

http://aleidashiatsu.nl/

http://vallei-orgasme.eu/?page_id=23

Ddonderdag 19 april, dinsdag 5 juni, 10:00  – 17:00 uur


www.bed-and-breakfast-wageningen.nl
 

Vind het geluk in jezelf!

Jan Slauerhoffstraat 7
6708 RJ Wageningen
06 474 126 88

Nieuwe lessenserie Kundalini Yoga

Kundalini Yoga lessen zijn veelzijdig, inspirerend en effectief. Dynamische lichaamsoefeningen worden gecombineerd met meditaties, mantra (helende klanken) en ademtechnieken. Door deze speciale aandacht voor de adem maak je gemakkelijk contact met je innerlijke wereld en levenskracht. Je lijf wordt soepeler, je voelt je lichter en ontspannen en de drukte in je hoofd verdwijnt. Regelmatige beoefening verbetert o.a. je stressbestendigheid, energiepeil, slaap, stemming, spijsvertering en bloeddruk.

Iedere les staat een thema centraal. Vanaf 8 januari 2018 start de lessenserie over de “Ten Bodies”, waarin we tot de zomervakantie aandacht geven aan de volgende 10 aspecten van onze psyche: Soul body, Negative mind, Positive mind, Neutral mind, Physical Body, Arc-line (Halo), Aura, Pranic Body, Subtle Body en Radiant Body. Zie: http://kundaliniyogawageningen.nl/ten-bodies/

Rinske Frederiks geeft Kundalini Yoga op maandagochtend en –avond, woensdagavond en vrijdagochtend. Ramón Eikenaar geeft Kundalini Yoga voor mannen op donderdagavond.

Datum en tijd: 8 januari t/m 13 juli (zie lestijden op de website,http://kundaliniyogawageningen.nl/yogalessen/lestijden/
Plaats: Yogacentrum Suniya, Haagsteeg 4 in Wageningen
Zie voor meer informatie: http://kundaliniyogawageningen.nl

Lotus 4 Health – Consult & Begeleiding

Mensen inzicht en de leiding over zichzelf geven 

Ik merk als ervaringsdeskundige dat ik anders kijk naar problemen, ze  graag wil oplossen,  Daardoor kan ik duidelijkheid geven in iemands leven en je kan het gelijk toetsen en toepassen.
Sinds 1987 ben ik  daarin gespecialiseerd  in het verwerken van onbegrepen situaties, spanning in relaties zowel privé als werk en het transformeren van trauma”s , stress, verdriet, boosheid, eenzaamheid en leegte in iemands leven. 

Mijn doelstelling is om mensen te begeleiden in hun persoonlijke groeiproces.
Ben je op dit moment bij een kruispunt beland, dan kan ik je helpen met een heroriëntatie van je leven.

Door beter inzicht en begrip kan je je leven weer in eigen hand nemen en groeien tot een gezond en evenwichtig mens vol zelfvertrouwen. 

Ik ben Marian Coelet,

Sinds 1987 heb ik mijn eigen praktijk als coach. 
Vele mensen heb ik mogen ontmoeten en samen hebben we gewerkt aan een ruimer bewustzijn en een meer  tevreden leven. Talloze workshops en lezingen heb ik met veel plezier mogen geven. 
Tevens ben ik een aantal jaren in west en noord Afrika geweest o.a. als vrijwilligster gewerkt in de gezondheidszorg.
Voor 1987 was ik werkzaam in de verpleging en later in de automatisering. Waar ik cursussen gegeven heb aan gebruikers van computers en opleidingen aan managers en verkopers van grote bedrijven.
Ik heb de opleiding als Bowen Therapeute gedaan, een techniek die veel mensen van soms langdurige klachten afgeholpen heeft. 

Je kunt natuurlijk naar mijn website gaan voor meer informatie: www.lotus4health.com

bel me gerust bij vragen 0642334465

warme  groeten Marian
voor meer info: www.lotus4health.com

Dru Yoga: Ontspan en ervaar emotioneel evenwicht!

Dru yoga is een zachte en helende vorm van yoga, en wordt ook wel yoga van het hart genoemd. In de les doen we bewegingen waarin je je steeds dieper kunt verbinden met jezelf. Door de bewegingen met zachtheid en liefdevolle aandacht te maken ga je steeds meer ontspannen in jezelf. Je ervaart emotionele veerkracht en verbind je met het licht, de stilte en de wijsheid van jouw hart. 

In de lessen gaan we aan de slag met yogaseries, houdingen, ademoefeningen, visualisaties en mudra’s. Met vloeiende bewegingen en energieseries, stromen spanning, stress en stijfheid weg. Je krijgt meer rust in je hoofd: lichaam, emoties en geest komen in balans. De yoga is geschikt voor iedereen, los van lichaamsbouw, lenigheid of conditieniveau. Er zijn aanpassingen om binnen jouw eigen mogelijkheden je grenzen te verkennen.  

Lestijden 

  • Dinsdagmorgen 9.30-10.45 uur
  • Dinsdagavond 18.45-20.00 uur
  • Dinsdagavond 20.15 tot 21.30 uur
  • Woensdagmorgen 9.30-10.45 uur
  • Vrijdagmorgen 9.30 tot 10.45 uur

Je bent van harte welkom voor een gratis proefles! Tussentijds instromen is mogelijk! 

Locatie: Yogacentrum Suniya, Haagsteeg 4 te Wageningen, vrijdag vinden de lessen aan de Industrieweg 19 in Renkum

Informatie: www.esthervaneersel.nl, bel  Esther: 06-28990035 of mail: esther@esthervaneersel.nl
NB Er zijn geen lessen tijdens schoolvakanties (van regio midden) en op feestdagen

Activiteiten Witte Wind, praktijk voor sjamanisme en klankhealing – 20 april Klankconcert

 

 

 

 

Heb je behoefte om je op te laden, je helemaal te ontspannen en je te verbinden met de natuur?
Geef je dan op voor een van onze activiteiten. www.wittewind.com/agenda

Bij een klankconcert kan je heel diep ontspannen en je opladen. De klanken van kristallen en metalen klankschalen en de vele andere sjamanistische instrumenten en zang brengen je in een vredige staat van zijn. Je kan diep ontspannen en stress loslaten. Klankconcerten zijn er in de praktijk van Witte Wind of op locatie. Deze maand op  vrijdag 20 april in het Beaufort in Markelo en volgende maanden op donderdag 17 mei in Amerongen en 23 mei en 17 juni in Wageningen.

Bij een drumcirkel in de natuur leggen we een diepe connectie met de natuur om ons heen, door de winden aan te roepen en ons te verbinden met de aarde en de kosmos. We maken een vuur en leggen een medicijnwiel. De trillingen van de pow-wow (moeder-aarde-drum) brengen je in een relaxte staat en zorgen voor ontspanning in heel je lichaam. Het is echt heerlijk slapen na een drumcirkel! De ceremonie geeft een enorme verbinding met de natuur en elkaar. Op 29 mei is er een drumcirkel aan de Rijn en 27 juli en 26 augustus op een open plek in het magische bos van de Kattenberg in Twente.

Bij een healing song cirkel verbinden we ons door meditatie en stem met elkaar. Je mag jouw wens voorleggen. De cirkel zingt voor jou een intuïtief lied; een healing song. Doordat we ons steeds weer gronden en naar binnen gericht zijn, ontstaat er een lichte trance en ontvang je dit antwoord vaak in beelden; dit noemen we de droomtijd. Een Healing Song geeft inzicht, heling en bewustwording.
Een mooie workshop als je een levensvraag wilt voorleggen of gewoon omdat het heerlijk is om samen vanuit je hart te zingen. Op dinsdag 5 juni is er een Healing Song Cirkel in de praktijk van Witte Wind in Wageningen.

In de rode tent verbinden we ons door meditatie en rituelen. Het is een cirkel voor vrouwen waarin we vanuit ons hart delen en luisteren. De cirkel wordt gehouden rond nieuwe maan als de energie ons meer naar binnen brengt. We zijn dan meer gericht op introspectie en bespiegeling. In de Rode Tent wordt gehuild, gelachen, muziek gemaakt en gedanst. We delen onze verhalen en genieten van de zijnsenergie en verbinding. Op woensdag 13 juni is er weer een Rode Tent in de praktijk van Witte Wind in Wageningen

Bij een shamanic retreat neem je een hele dag vrij af van het gewone ‘drukke’ leven en laat je je verwennen met de betoverende weldaad van de natuur. Op een magische open plek in het bos van de Kattenberg in Twente maken we vuur en verbinden we ons met de aarde, de kosmos en nodigen de winden uit. We mediteren, wandelen in stilte wandeling in het bos en maken een eigen natuurmandala. Een despacho ceremonie zorgt voor een diepe connectie met het vuur van transformatie. Je kunt loslaten of intenties zetten met deze oude Inca-ceremonie. Aan het eind van de dag voel je je een gelukkig mens verbonden met jezelf en de natuur. De eerstvolgende Retreats zijns op vrijdag 29 juni en zondag 9 september op de Kattenberg. 

Wil je jezelf beter leren kennen en meer inzicht krijgen in je zelf? Of wil je beter kunnen functioneren op je werk en in je relaties? Boek dan een individuele sessie met Jan-Willem of Caroline.
Eerst luisteren we naar je vraag en doen we een voorstel hoe we de sessie aanpakken, en welke methodiek we gaan gebruiken. We gebruiken o.a. klank, stem,  adem (transformational breath), systeemopstellingen, voice dialoque, innerlijke familie en human design om je te helpen bij je vraag. In overleg met jou geven we 1 tot meerdere sessies. Als je een serie van 5 sessies afspreekt, krijg je 10 % korting op het hele bedrag.

Enkele reacties:
‘Tijdens de sessies voelde ik jouw warmte, steun en betrokkenheid. Dit nodigde mij uit om openhartig te zijn.’- Jim (over een individuele sessie  met Jan-Willem)

Ik was bij de zee en de golven, en kon me er helemaal door laten meenemen. Ik werd helemaal blij van binnen! ‘-Janna (over een klankconcert)

‘Wat een heerlijke dag die Shamanic Retreat. Het was heerlijk in de natuur. Ik voel me helemaal opgeladen.’– Joke (over een Shamanic Retreat)

‘Voor mij zijn drumcirkels pure magie. Ik geniet vanuit het diepst van mijn ziel. – Jolette

‘Er werd heel zacht en lieflijk gezongen voor mijn innerlijk kind. Dat heeft me toch zo goed gedaan.  Het werkt nu nog steeds door. ’- Mariëlle (over een Healing Song Cirkel).

 ‘Wat een zijnsenergie in de Rode Tent! Ik voel me opgeladen, gezien en geliefd. ’ – Jolanda

‘ Ik heb nu veel meer inzicht gekregen hoe ik kan omgaan met de moeilijke dingen in mijn leven. Ik voel me dankbaar. – Martin (over een coaching sessie met Human Design bij Caroline) 

Data:    
Drumcirkel:                        29 mei aan de Rijn, Wageningen
                                           27 juli en 26 augustus op de Kattenberg (Markelo)
Healing Song Cirkel:         5 juni Witte Wind, Wageningen
                                           
Klankconcert:                    20 april het Beaufort, Markelo
                                          17 mei Rijnkapel, Amerongen
                                           23 mei en 17 juni Witte Wind, Wageningen
Yin Yoga & Klankreis         16 juni Zweiersdal, Oosterbeek
Rode Tent:                         13 juni Witte Wind, Wageningen

Meer info: www.wittewind.com
Of neem contact op met Caroline en Jan-Willem: info@wittewind.com of bel 06-2066 2918


Jan-Willem en Caroline werken ook met veel plezier met klank bij zorginstellingen. Klanksessies in de Zorg geven mensen een fijn gevoel van ontspanning, plezier en welbevinden.
Als zorggever wil je graag dat je cliënt zich fijn voelt. Klank biedt hierbij ondersteuning en is een goede bedding voor zorg. Want klank geeft ontspanning, rust en een geluksgevoel. Een goede basis voor welbevinden, herstel en andere behandelingen.
Klank in de Zorg biedt klankworkshops, klankconcerten en individuele sessies, aangepast aan de wensen en mogelijkheden van de persoon. Voor wie het bedoeld is en de achtergronden over hoe het werkt, lees je verder op de website www.klankindezorg.nl of vraag de folder aan (info@klankindezorg.nl

Vrijdag 20 april – Klank en ontspanning in Yoga centrum Suniya

Wil je ontspannen je weekend in en genieten van het ontvangen of maken van klanken, dan ben je van harte welkom op onze vrijdagavond activiteiten. Afwisselend kun je genieten van een mantra meezingconcert, een vioolklank concert of een klankschalen concert. Alle activiteiten brengen je diepe ontspanning en verbinding met jezelf. Wat heerlijk om zo het weekend te beginnen!

In yogacentrum Suniya vinden een paar keer per maand verschillende klankavonden plaats.

  • Anadya en Wilco geven mantrameezing concerten. Zij begeleiden liederen met harmonium, drum en viool. Tijdens de mantra concerten brengen de klanken je in verbinding met jezelf en met een diepe stilte. info@anadya.nl 
  • De vioolklankconcerten worden gegeven door Wilco de Bruijn met zijn viool en stem. De klanken komen daar waar woorden geen bereik hebben. Ze transformeren gevoelens en brengen je tot rust. info@klankhuis.nl
  • Kristallen klankschalen concerten worden begeleid door Elsbeth en Viola. De liefdevolle klanken van Viola’s stem, samen met de Kristallen Klankschalen van Elsbeth, brengen een weldadige rust in je lichaam en gedachten. elsbeth@angelsbeth.love

Voor meer informatie over de data en kosten van de verschillende concerten check de agenda van onze website: www.suniya.nl