Boek: Seksuheel, een goddelijk geheim van Rita van Rijnsoever

SeksuheelDit boek is een weerslag van de twintig jaar durende zoektocht van de schrijfster naar seksualiteit en seksuele energie in mannen en vrouwen. Hierin ontstond een visie, de rode draad van haar eigen leven; een nieuw antwoord op de vraag hoe mannen en vrouwen in deze tijd ten diepste bij elkaar kunnen komen. Seksuele energie bleek hier een intermediair in, universeel en zonder uitzondering, een onderstroom van het menselijke bestaan. Er is echter een grote misvatting omtrent het innerlijk startpunt en het verschil van de mannelijke en vrouwelijke seksuele energiestroom in man en vrouw. Deze misvatting creëert bij de meeste mannen en vrouwen een diepe groef van veel onnodige ideeën, gevoelens, fysieke klachten en vooral relationele problemen, in de privésfeer en het werk. Het (her)ontdekken van dit startpunt en het toelaten van de seksuele energiestroom ín het lichaam opent in man of vrouw een ander perspectief op het leven. Want het is deze stroom die je verbindt met je authentieke zelf, waarin essentie zich openbaart. Wie oog krijgt voor deze schat in zichzelf, komt automatisch uit bij vreugde, vrijheid, vrede en geluk.
In dit boek zet zij op heldere en toegankelijke wijze haar visie uiteen op de verstoorde ontvankelijkheid in mannen en vrouwen, de verankering en het goddelijke geheim van de klik ingebed in de seksuele energie.
Haar benadering is – door de jaren heen getoetst in haar eigen praktijk voor lichaamsgeoriënteerde psychotherapie, coaching en training – een weldaad gebleken, vernieuwend en succesvol, voor de mensen  met wie ze heeft gewerkt.  
 
Over de auteur
Rita van Rijnsoever’s maatschappelijke carrière begon als maatschappelijk werkende in verschillende sectoren van de geestelijke gezondheidszorg. Sinds 1992 is zij werkzaam als therapeut, mediator, coach en trainer in haar eigen praktijk. Opleidingen in onder andere lichaamsgeoriënteerde psychotherapie, Tantra, International Sexual Grounding, Ingangen tot Spiritueel Leiderschap en Mediation behoren tot haar bagage. Zij sloeg de on-way-street naar binnen in, toen de ziekte van Lyme kreeg en deze levensbedreigend werd. Haar jarenlange ‘reis’ van herstel gaf het inzicht tot het fundament van dit boek.
Rita van Rijnsoever begeleidt zowel individuen als groepen in liefde naar heldere en concrete resultaten in werkelijk ‘zijn’. Haar werk is.niet alleen voor de persoonlijke ontwikkeling van een individu zeer vruchtbaar, maar ook voor de professionals als therapeuten, artsen, trainers, leidinggevenden en ondernemers, die meer handvatten ter beschikking willen hebben.

Rita van Rijnsoever
Praktijk voor lichaamsgeoriënteerde therapie, coaching & trainingen.

Je kunt het boek rechtstreeks bij mij bestellen, bij de boekhandel of via bol.com

of http://www.ritavanrijnsoever.nl/seksuheel.htm