Zondag 14 januari 2018: Start Regenboogpad Nusta Karpay – het eerste, Rode Pad

De Nusta Karpay bestaat uit 7 inwijdingen. Deze inwijdingen zijn zowel voor mannen als voor vrouwen. ‘Nusta’ betekent Priesteres. ‘Karpay’ betekent inwijding.
In 2009 is door de Q’ero gemeenschap van Peru besloten dat de kennis van de Nusta Karpay met de Westerse mens gedeeld kan worden en door de Q’eros aan ons geschonken. Tot die tijd was de kennis over de Nusta’s geheim en werd alleen binnen de gemeenschap met elkaar gedeeld.
De Nusta Karpay zoals we deze nu kennen is ontwikkeld door paqo Don Alejandro en nusta paqo Doña Maria. Ze zijn naar 7 heilige plaatsen in Peru gegaan welke gewijd zijn aan de Nusta’s en de vrouwelijke energie. Daar hebben ze verschillende rituelen uitgevoerd om contact te maken met de Nusta’s en de vrouwelijke energie, met de intentie om deze met ons westerlingen te gaan delen.

Op zondag 14 januari lopen we samen het eerste pad, het Rode Pad met de Nusta Mamma Occlo.
Voor de Inca en Q’ero indianen is Mamma Occlo Moeder van alle Godinnen en Godin van de Wijsheid. Het is haar essentie je centrum in jezelf te laten vinden en je daar te gronden. Mamma Ocllo is verbonden met het eerste chakra, het element aarde en het archetype slang. Zij zorgt voor een stevige verankering in Moeder Aarde ofwel Pacha Mamma. Met deze inwijding brengen we de ‘zaden van licht’ in de chakra’s en is tevens een healing. Deze inwijding heelt je vrouwelijke kracht en herstelt de balans tussen jouw vrouwelijke en mannelijke aspecten.

Voor de ‘zaden van licht’ heb je 7 stenen nodig. Er is een traditie ontstaan dat de chumpi-stenen hiervoor worden gebruikt. Dat is niet nodig. Heb je geen chumpi-mesa, neem dan 7 verschillende stenen mee. Stenen waarmee jij je verbonden voelt en die je uit elkaar kan houden.
Je kunt ervoor kiezen de stenen te gaan verzamelen in de natuur. Een foto maken van je stenen op volgorde is misschien dan handig. Het gaat er om dat je ze herkent uit je hoofd. Of je merkt ze op jouw creatieve wijze, bijvoorbeeld door ze de 7 kleuren van de regenboog te geven. Ook een idee is om de stenen zelf te maken van bijvoorbeeld zelfdrogende klei. Laat de creativiteit stromen en zoek, maak jouw eigen stenen!
Ben je niet zo creatief dan is de regenboogkleurige Chakra edelstenset een fijn en betaalbaar alternatief. Voor het eerste Rode Pad de rode steen, voor het tweede Oranje Pad de oranje steen, etc.

Voor meer informatie over het hele regenboogpad, de Nusta Karpay lees je op deze site:
www.wordpress.lila-inspireyourlife.nl/

Verzorgd door: Antoinette Heij
Locatie en adres: Centraal Wonen Het Punt, Leeuweriksweide 144, Wageningen
Datum
: 7 zondagen in overleg, start 14 januari 2018
Tijd: 13:00 – 17:00 uur
Aanmelden: M: info@lila-inspireyourlife.nl of T: 06-48960949