Uitgelicht

“Uitgelicht” is een nieuwe rubriek . Hier vertellen leden van het netwerk van Happiness4all iets over zichzelf. Daarna geeft diegene het stokje door. De aftrap is door Etienne Verlaat gedaan.
________________________________________________________

Vorige maand schreef Jolette Lievaart in deze rubriek en gaf het stokje door aan mij.
Wie of wat ben ik nu en waar staat Adviesbureau den Hertog voor?

Begin
Ik was op weg 11 te worden toen mijn vader op slag overleed. Als jongste van de drie jongens, waarvan de oudste 8 jaar ouder en de andere 2 jaar ouder dan ik, was er niet veel ruimte voor mezelf. Wat ik had, was mijn fantasie-wereld in mijn hoofd, een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en daarmee een natuurlijk sympathie voor zwakkeren. Daarmee misschien wel onbewust een sympathie voor mezelf. Ik was thuis geestelijke en fysiek de zwakste van ons drieën.

Leren door te ervaren
Het leek alsof ik overal minder goed in was dan mijn broers. Hierdoor ontdekte ik wel andere belevingen en waarden. Een spel spelen hoeft niet om winnen te gaan, maar om het plezier van het spel of soms het spel binnen het spel. Later ontdekte ik dit ook in sport (wedstrijdzeilen). Uiteindelijk gaat het erom, dat je lekker hebt gesport (gevaren). De score is een eventueel extraatje met respect voor de andere deelnemers. Iedereen heeft een wedstrijd binnen de wedstrijd op zijn eigen niveau.

Zo leerde ik van mijn leven en de gedragingen van de mensen om mij heen. Ook later. Ik leerde geleidelijk aan mijn eigen weg te vinden en uiteindelijk ook bewust te kiezen.

Adviesbureau den Hertog
Dit talent verweefde zich met mijn werk voor mijn adviesbureau: tekstadviezen en teksten schrijven. Hierin ligt het accent niet op de taalregels, maar op de beleving van de teksten door de lezers. Een gevoel wat me hinderde op school, doordat ik de meervoudigheid van de inhoud in teksten zag en daardoor soms de vragen niet goed wist te beantwoorden. Dit werd mijn kracht. Voor mijn klanten maak ik de teksten éénduidig, makkelijk te lezen op een manier, zodat ze echt binnenkomen en daarmee ook de boodschap.

Mijn persoonlijke ontwikkeling
Door mijn werk kwam ik in contact met de ‘spirituele vakwereld’. Ik leerde van mijn klanten en ben de verschillende energetische technieken zelf gaan toepassen. Hierdoor ging ik beter functioneren; voor mezelf, mijn privé-omgeving en voor mijn zakelijke klanten.
Mijn persoonlijke ontwikkeling kwam in een stroomversnelling de afgelopen drie jaar; mede door de samenwerking en wisselwerking met Jolette Lievaart. Hierdoor ontdekte ik onder andere, waardoor mijn tekstadviezen zo sterk werken. Niet alleen maak ik met die adviezen de teksten éénduidig, makkelijk te lezen en begrijpelijk; ik laat daarmee de teksten ook energetisch stromen, zowel van de kant van de zender als aan de kant van de lezer (ontvanger).
Door mijn eigen ontwikkeling en de kennis die ik heb gekregen van veel energetische en therapeutische technieken begrijp ik beide kanten goed en voel die ook goed in en aan. Hierdoor is mijn gevoeligheid voor de juiste verwoording nog verder toegenomen en bereik ik samen met mijn opdrachtgevers mooie resultaten.

Ik word altijd warm als ik iemand met passie hoor praten over zijn/haar werk. Juist dan is het geweldig om de teksten voor de website, een blog of profiel helemaal optimaal te krijgen. Ik zie dat als mijn bijdrage aan wat die ‘klant’ de wereld te bieden heeft en het binnen bereik van zoveel mogelijk mensen te brengen.

Levens-motto
Mijn uitgangspunt is in alles: “Als het iemand iets beter gaat, gaat het voor alles en iedereen op de wereld een stukje beter!” Vanuit die gedachte probeer ik op mijn manier dingen anders te doen; beter en meer bewust. Zo maak ik ‘mijn wereld mooier’ en probeer ik bij te dragen aan het welzijn van alles en iedereen.

Ik wil het stokje graag doorgeven aan Ruur Boersma van praktijk Sofidia en ‘Student Counselor’ bij de WUR.

____________________________________________________________________________

Jolette Lievaart van Centrum Helend Inzicht – Genezen op zielsniveau

Zo’n zes jaar geleden zag ik twee engelen. Het waren twee grote ronde sferen met de mooiste stromende kleuren. Die nacht was beslissend voor de rest van mijn leven. Het was het moment van wakker worden en opstaan voor mezelf. Vanaf dat moment is mijn leven alleen maar mooier en rijker geworden.

Mijn hele leven staat in het teken van zelfliefde. Ik werd geboren in een gezin, waarin voorwaardelijke liefde een hoofdrol speelde. Met een dominante vader en een kwetsbare, maar manipulatieve moeder was er weinig basisveiligheid. Hierdoor kon ik me niet voorstellen, dat er iemand van mij kon houden en er onvoorwaardelijk voor mij wilde zijn.
Natuurlijk trok ik mensen en situaties aan, waarin dit gevoel werd bevestigd. Totdat ik innerlijk besloot mijn wonden te genezen en uit de grond van mijn hart ‘JA’ te zeggen tegen het leven en mijzelf. Dit hele proces heb ik bewust beleefd en ik beschouw mezelf als een ervaringsdeskundige als het gaat om innerlijke ontwikkeling.

Werk

In mijn therapeutisch werk ligt mijn passie in oefeningen ontwikkelen, waarmee je jezelf geneest op een zo eenvoudige mogelijke manier. Ik verdiep me graag via zelfstudie in allerlei methodes en probeer deze uit met mijn kinderen en vrienden. Dat wat werkt verinnerlijk ik en gebruik ik het voor een ieder die het ook wil leren; zoals mijn cliënten.

Een andere passie van mij het is werken met wol. Daarmee combineer ik het spirituele met het creatieve. Via een korte innerlijke reis breng ik je in contact met je beschermengel en die energie verwerk je daarna in je eigen wollen engel. Van dit proces heb ik ook een boek gemaakt. Het eerste deel van het boek bestaat uit grote foto’s, waarin ik stap voor stap beschrijf, hoe je je eigen beschermengel vilt van wol. Het tweede deel van het boek bestaat uit energetische oefeningen, waarmee je jezelf geneest.

Nog een passie van mij is spirituele astrologie, waarvan ik een opleiding volg bij Monique Leurink. De taal van de astrologie geeft mij woorden voor dat, wat ik als kind al innerlijk wist. Het is boeiend om te zien, wat je ziel wil ervaren om zich te ontwikkelen in dit leven en wat nog geheeld mag worden uit een ander leven. Niets gebeurt voor niets, er bestaat geen toeval.
Juist deze inzichten uit de spirituele astrologie ondersteunen mij in mijn therapeutische werk, om nog sneller tot de kern te komen tijdens een sessie.

Liefde

Mijn allergrootse rijkdom in dit leven zijn mijn kinderen en kleinkinderen. Door hen ervaar ik steeds weer wie ik echt ben, door onze open houding en communicatie met elkaar. Ik ben trots op mezelf en ongelooflijk dankbaar, dat het me is gelukt om oude familiepatronen te doorbreken, waardoor onvoorwaardelijk liefde nu de hoofdstroom is in mijn gezin, mijn leven en mijn werk.

Ik geef het stokje graag door aan Bert den Hertog van Adviesbureau den Hertog.

____________________________________________________________________________

 Femke Delen van Atelier/Praktijk La Faye – Gevoelens zichtbaar maken in beeld

Hoe kan ik beter vertellen wie ik ben en wat La Faye inhoudt, door een kijkje te geven in mijn passies en deze middag. Ik ben Femke Delen, moeder van 2 kinderen en getrouwd met Berend. Ik ben al langere tijd lid van Happiness. Ik lees en schrijf voor de nieuwsbrief, ik volg boeiende activiteiten en ik ontmoet er gelijkgestemden.

Ik heb een paar passies. Ik bedenk beeldende werkvormen en ik begeleid kinderen/specifieke doelgroepen tijdens het beeldend werken. Ik geef op een intuïtieve wijze kunstzinnige begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling. Zelf wandel ik in het bos, slenter langs de uiterwaarden en verzamel daar natuurlijke materialen. En last but not least zelf beeldend bezig zijn. Mijn materialen zijn speksteen, klei, wol/vilten en hout. Een steen uit de uiterwaarden vilt ik in. Een stronk uit het bos wordt een sokkel voor een spekstenen beeld. Ik schrijf gedichten bij mijn werk of ik maak een werk bij mijn gedicht.

Beeldend werken en lichaamsbewustzijn is voor mij de manier om bij mijn gevoel, bij mijn kern te komen. Om zo zichtbaar te maken wat onbewust in me leeft. Ik breng dit naar buiten in een vorm.

In mijn praktijk begeleid ik kinderen en volwassenen om meer bij zichzelf te komen. Je gaat op zoek naar wie je bent en wat je wilt. Ik laat je voelen wat onbewust in je leeft. Je gaat verstillen, je lijf voelen, naar een visualisatie of muziek luisteren en/of bewegen met je lijf of klank maken. En ik laat je dat zichtbaar maken met je handen en het beeldend materiaal, en in woorden/korte zinnen/een gedicht. Door je handen te volgen -zonder te sturen met je hoofd of ideeën- maak je onbewuste dingen zichtbaar. Ik stel gerichte vragen om je te stimuleren te verwoorden wat in je leeft en in je beeld zichtbaar is geworden. Ook bij creatieve lessen op locatie, bv. bij het Odensehuis (dagbesteding voor licht dementerenden) volg ik deze insteek.

En dan een beeld van deze middag. Toch even zelf aan de slag in mijn atelier, voordat de workshop begint. Ik kan het niet laten. Er ligt nog een steentje op me te wachten om een sieraad van te maken. De volgende set spekstenen harten voor het Happiness festival zijn glad geschuurd en gaan kort de oven in. Dan breng ik de bijenwas aan op de steen voor glans en kleur.

En toen stonden er 7 meiden voor mijn deur voor een verjaardagsfeestje. Ze komen een speksteenworkshop volgen. Na een korte (technische) uitleg aan de slag. Een mooie steen uitzoeken, zagen en raspen, schuren en uiteindelijk in de was zetten. Vragen die bij de kinderen opkomen: ’wat zal ik maken’, ‘wil je helpen ik krijg een lamme arm van het zagen’, ‘is dit glad genoeg’, en ga zo maar door. Ongemak en onzekerheid wordt ervaren door de kinderen, en toch zetten ze door. Ik geef aanmoediging en hulp van mijn kant. Ik laat het de meiden soms ook even zelf uitzoeken. En na 2 uur lekker met je handen werken, trots op je eigen gemaakte werk. ‘Oh, wat was dit leuk’, zeggen ze in koor.

Ik sluit dit stukje af. Het is tijd om mijn lijf in beweging te zetten en zelf weer speksteen in mijn handen te nemen en te voelen.

Volgende keer uitgelicht: Jolette Lievaart. Centrum voor Helend Inzicht.

____________________________________________________________________________

Jan-Willem en Caroline van Witte Wind

Het is bijna 1 mei, in de natuurjaarfeesten een belangrijke datum; het feest van Beltane. In de natuur gaat alles bloeien en groeien. Het is dan ook het feest van bloei en vruchtbaarheid. Een feest dat in Keltische tradities ieder jaar gevierd werd met bijzondere rituelen. Het kan ook nu een inspiratiebron zijn die ons verbind met Moeder Aarde, de Kosmos en elkaar.

In het najaar van 2007 ontmoetten Jan-Willem ter Balkt en Caroline Sleurink elkaar op de opleiding ‘Spiritueel Werker’ van Aurora in Brabant. Ze leren elkaar hier kennen in een bijzondere setting; bij de lessen in intuïtieve ontwikkeling en sjamanisme, ademsessies (transformational breath) en voice dialoque. Diepgaande regressies brengen hen terug naar vorige levens waarin ze elkaar kwijtraakten. Het verklaart waarom er een liefdesvonk overspringt en ze nu nog steeds samen zijn.
De diepe werking van het opleidingsprogramma is een grondige basis voor hun relatie en werk. In 2010 starten Jan-Willem en Caroline met Witte Wind, praktijk voor klankhealing en sjamanisme, met een workshop met klankschalen en wereldinstrumenten. Een collectie die nog steeds groeit en een sound die alsmaar rijker wordt. Instrumenten die verbonden zijn met culturen van over heel de wereld. Jan-Willem en Caroline raken steeds meer onder de indruk van de verbinding die er is tussen de aarde, de kosmos, tussen mensen en de natuur. In de loop van de tijd gebruiken ze steeds vaker rituelen uit deze sjamanistische inspiratiebronnen. Er ontstaan drumcirkels, healing song cirkels, despacho ceremonies, retraites en een rode tent. Het zijn eenvoudige concepten met een diepe werking.
Naast al die concerten en workshops kun je ook individueel voor een klankhealing of coaching bij hen terecht in de fijne praktijk van Witte Wind aan de Morel in Wageningen. De methodes uit hun basisopleiding zijn inmiddels aangevuld met individueel opstellingswerk, innerlijke familie en Human Design. Centraal staat nog steeds ‘Leven van uit je hart en contact met je gevoel’.

De volgende maand: Femke Delen van la Faye, praktijk voor kindercoaching & kunstzinnig coachen voor volwassenen.

____________________________________________________________________________

Marian van Brakel

Het is vlak voor Pasen 2018 dat ik dit stukje schrijf en graag stel ik me voor als klaver vier lid.

Het voelt als een bijzondere Pasen dit jaar omdat mijn geboortedag gelijk valt met Goede Vrijdag. Een dag die in veel landen een Wettelijke Feestdag is. Het zou zo maar kunnen dat ik me daardoor een beetje meer jarig ga voelen dan anders.

Met veel genoegen woon ik op het mooiste plekje van Renkum, zoals ik vaak verkondig. Ik woon in een klein maar heerlijk huis, met een senior en een junior kat, vissen in de vijver en veel leven in de tuin. Ik voel me elke dag dankbaar voor deze plek, waar ik me zo thuis voel. Daarnaast wist ik in 2005, het moment dat ik er kwam wonen, dat mijn boven-voorkamer ooit mijn behandelruimte zou worden. Er toen nog geen idee van hebbende wat voor ‘gereedschap’ ik dan tot mijn beschikking zou hebben.

Van oorsprong ben ik opgeleid tot financieel administrateur en salarisadministrateur. Dit werk voer ik een deel van de week, meestal met plezier, uit bij een leuk, maar ook hectisch productiebedrijf in de metaal.

Mijn hart riep echter ook wat anders en na vele jaren (zelf)ontwikkeling en studies was het op mijn 50e kroonjaar zover. Toen heb ik mijn praktijk, Praktijk Marian Renkum, officieel in laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. Ook dat, inmiddels al weer acht jaar geleden, was een bijzonder moment. Mijn praktijkspecialisme is het activeren van het Zelfgenezend vermogen. Daar gebruik ik diverse werkvormen voor, afhankelijk van wat bij iemand past. Daarnaast werk ik o.a. met diverse psychosociale werkvormen. Ik kan heel blij worden als mijn cliënt en ik ons doel bereiken. Ook het mogen volgen van iemands ‘pad’ is heel waardevol.

Met Happiness4All ben ik al vele jaren verbonden, mede door het klaver vier lidaatschap. Afgelopen jaar is mij gevraagd deel uit te gaan maken van het bestuur en mijn intentie was in te stromen per april dit jaar. Dit met de gedachte dat, na afronding van mijn laatste grote opleiding in juli 2017, ik genoeg tijd zou hebben om mijn achterstand in administratie, huis, kluswerk, tuin, sociale contacten e.d. te hebben ingehaald. Dit bleek een te positieve gedachte te zijn. Doordat mijn praktijk meer is gaan stromen lukt mijn inhaalslag maar ten dele, mede omdat zich ook nieuwe klussen aandienen. Ook mijn behoefte aan meer rust, en minimale verplichtingen, is veel en veel groter dan eerst gedacht.

Het gevolg van het volgen van deze innerlijke stem en mijn hart, is dat ik bij Happiness4All toch niet zal toetreden tot het bestuur. Afgesproken is dat ik op de achtergrond af en toe hand en spandiensten zal verrichten.

Afgelopen driekwart jaar heb ik regelmatig mee mogen denken met het nieuwe bestuur. Ik heb de gedrevenheid gezien en de wil om iets moois neer te willen zetten. Dit alles vanuit verbinding en om meer geluk in de wereld te brengen.

Ik heb er alle vertrouwen in dat men o.a. door nieuwe initiatieven, een manier weet te vinden het geluk meer van binnenuit te voeden. Hierdoor zal de wereld wéér een stukje mooier gemaakt worden.

Graag geef ik voor de maand mei het stokje door aan Caroline en Jan-Willem van Praktijk Witte Wind.

____________________________________________________________________________

 

Helen-Rose Joon

Het is maandag 27 februari 2018. Dwarrelende sneeuwvlokken illustreren de lucht bij een winterse temperatuur. Tegelijkertijd vallen de zonnestralen door het raam mijn huis binnen en verwarmen mijn gezicht. De geur van verse gembercitroenthee danst als het ware mijn neus in. Een gelukkig moment van de dag. Een moment voor mijzelf. Hier zit ik met mijn pen en papier om iets te schrijven voor deze nieuwsbrief.

Zowel in mijn werk als privé iets moois in onze wereld brengen, iets waardevols doen voor de mens en het liefst op een creatieve manier. Daarmee maak ik de wereld om mijn heen een stukje mooier en gelukkiger. Voor mij is geluk op vele manieren uit te leggen en te ervaren. Geluk is voor mij: genieten van de kleine dingen in het leven, dankbaar zijn voor wat ik heb, voor wat ik kan en voor wat de aarde, mens en natuur mij biedt. Geluk is ook bewust leven. Bewustzijn en intuïtie volgen zijn cadeaus die ik, toen ik nog heel jong was, heb geopend in de tijd dat ik bij mijn Indische oma woonde. Mijn oma vertelde mij veel (over) levenswijsheid. Toen had ik nog geen idee wat dat betekende. Pas later realiseerde ik mij wat voor rijkdom zij mij heeft meegegeven, iets waar ik haar nog steeds heel dankbaar voor ben. Bewust zijn van wat mijn plek en doel is, wie ik ben en wat ik hier mag doen. Bewustzijn dat helpt om tot mijn kern te komen, te voelen, te ervaren en mijn intuïtie te volgen.

Zoals mijn oma mij dit cadeau gaf, zo geef ik ook graag dit cadeau door aan anderen. In mijn werk help ik mensen die het lastig vinden om (zich) te presenteren zodat zij zich bewust worden/zijn van hun manier van presenteren en wat hun helpt om dat te versterken. Maar ook wat er voor hen nodig is om vanuit eigen kracht en met gemak een inspirerende presentatie te geven. Het leukste vind ik het werken met mensen aan hun bewustzijn en ontwikkeling. Daar word ik blij van, dat maakt mij gelukkig en dat gevoel geef ik graag door aan anderen!

Voor de nieuwsbrief van april geef ik het stokje door aan Marian van Brakel.
____________________________________________________________________________

Nicoline Roozen

De mail met de oproep voor bestuursleden voor Happiness4all bleef in mijn hoofd rondspoken. Ik ging er rustig voor zitten om mijn intuïtie te raadplegen. ‘Ga dat maar doen’, zei die. Duidelijke taal, wat kon ik daar tegenin brengen? Ik vind het fijn om met een groep mensen wat moois in de wereld te zetten, dus zo verbazingwekkend was die reactie van mijn intuïtie niet. Met Happiness4all wil ik mensen die innerlijk geluk willen verspreiden in Wageningen en omgeving met elkaar verbinden en hun ondersteunen in hun dienstverlening.

Ik schrijf dit stukje op Sicilië waar ik met mijn man en een vriendin een paar weken de winter ontloop. Met twee volwassen dochters die studeren kan ik nu energie opdoen op vakantie voor de training intuïtieve ontwikkeling die ik straks geef. Zo’n 17 jaar bewandel ik nu bewust het pad van mijn intuïtieve ontwikkeling. Ik ben niet te stuiten op die weg die steeds verder naar mijn innerlijk geluk leidt. Voor het oprapen lag mijn innerlijk geluk niet, maar mijn tocht is zo de moeite waard dat die mij ten diepste motiveert om geluk te verspreiden.

Voor de volgende maand geef ik het stokje door aan Helen-Rose Joon.
____________________________________________________________________________

Isabella Mac Donald

Het waait, het is droog en de lantaarnpaal schijnt. De meeuwen vliegen en zingen hun lied. Graag stel ik me voor als nieuw bestuurslid.

Isabella De Jager-Mac Donald is mijn naam. Geboren in Raamsdonksveer en al zo’n 42 jaar wonend in Wageningen. Moeder van 2 kinderen, Lawrence & Roza en getrouwd met Martin de Jager. Voor mij een fijne uitdaging om deel te nemen aan dit bestuur. Wat ik leuk vind is o.a. organiseren en mensen bij elkaar brengen. Samen leven op een zo’n prettig mogelijke manier, komt overeen met Happiness4All. Onderzoeken, elkaar ontmoeten en leren kennen, openheid, samen werken, vertrouwen, dit alles is aanwezig voor mij om in dit bestuur te mogen samen werken. Wat is nieuw, wie doet wat, waar ben je goed in en waarin niet, hoe zit het met je comfortzone, kortom alles is bespreekbaar om te luisteren naar elkaar en actie te ondernemen. Ik vind het leuk om een healing, reading of massage te geven. En sinds een jaar geef ik samen met Piet Bongers de Basis training Intuïtieve Ontwikkeling.

Een nieuwtje mag ik nu mededelen, een datum om alvast in je agenda te zetten: zondag 3 juni De Geluksdag 2018. Locatie Duivendaal 7 & 8 in Wageningen. Verdere informatie volgt.
Maar nu eerst The Happy New Year Dance om samen het Nieuwjaar te vieren op vrijdag 12 januari van 20.00 tot 23.30. Ruimte om elkaar te ontmoeten met een hapje en drankje en daarna op de dansvloer een dansje.
Zo is er op vrijdag 9 februari de gelegenheid om een hapje te komen eten met daarnaast een thema op het Inspiration Diner en op 15 februari gaat de Healer Circle weer van start. Info in de nieuwsbrief.
Ik zou het leuk vinden om je bij een van de activiteiten of evenementen te ontmoeten. Voel je welkom!
Voor nu wens ik een ieder’ A Happy New Year’. ________________________________________________________________________________

Anja van den Hoogen       
Met plezier neem ik het stokje over van Francis van Dusseldorp. Tussen 2010 en 2016 ben ik heel actief geweest binnen Happiness4all.
Vanuit de healer circle ontstond destijds het idee voor een Healing Café. Dat werd mede door mijn toedoen gerealiseerd aan het Conventplein. Maar al snel verhuisden we naar Duivendaal 7 en daar begon het echt te ‘stromen’ voor Happiness4all. Ik was inmiddels gevraagd om bij de kerngroep te komen en we ontwikkelden met veel plezier allerlei activiteiten die we zelf bedachten. Uitgangspunt daarbij was dat het ons blij maakte en dat we het moeiteloos konden creëren. Ik was o.a. verantwoordelijk voor de PR, de website en de nieuwsbrief en toen dat – door de groei van Happiness4all niet meer zo moeiteloos ging als de bedoeling was  – kreeg ik daar ondersteuning bij van andere vrijwilligers. Ik heb ook een paar jaar deel uitgemaakt van Happiness in Bedrijf. We hebben samen mooie workshopdagen georganiseerd en ik heb er veel van geleerd. Ik ben dankbaar dat ik zoveel  fantastische mensen heb leren kennen via Happiness4all; mensen die net als ik geïnteresseerd zijn in en zich bezighouden met persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit.

Na het vertrek uit de kerngroep begin 2016 heb ik mijn energie het afgelopen jaar voornamelijk gericht op Italië. Ik heb daar in de zomer van 2016 samen met mijn man en een bevriend stel een voormalige boerderij kunnen kopen in de bergen van Toscane, op een fantastische plek. Het voelde voor mij als het ultieme creëren van een lang gekoesterd verlangen. Bijna alles ging moeiteloos en voor zover dat niet het geval was – want de bureaucratie vroeg wel wat geduld – wist ik dat het goed zou komen.
Ik word zó blij van die plek! Zelfs als ik er niet ben en er alleen maar aan denk! Dat blije en vrije  gevoel wil ik graag delen met anderen. Mijn bedoeling is dan ook om daar retreats aan te bieden voor mensen die wel wat rust en bezinning kunnen gebruiken en hun batterij willen opladen.
Dus mocht je hierin herkennen en interesse hebben in een relax week, laat het me weten!

Het is mijn missie om mensen blij te maken met zichzelf, met wie ze zijn. Ieder mens is tenslotte bijzonder en waardevol. Dat te ervaren geeft kracht, zelfvertrouwen en levensvreugde, waardoor het leven vanzelf lichter wordt. Daarom wil ik dit jaar vol gaan voor mijn praktijk La Luce – Lichter  Leven
daar is nu weer ruimte voor in mijn leven.
Destijds nam ik bij Happiness4all het stokje over van Cor Meurs (voor wat betreft de website en nieuwsbrief). Dit keer geef ik het stokje aan hem over. Cor is heel creatief en enthousiast en hij kan dat ook goed overbrengen op anderen. Ik heb heel fijn met hem samengewerkt in de kerngroep.
_________________________________________________________________________________

Francis van Dusseldorp

Met dank aan Etienne neem ik hier het stokje ‘Uitgelicht’ van hem over. Wanneer ik dit schrijf is het 2 januari 2017, een nieuw begin. Komende vrijdag is de 1e Happy Dance van het jaar. Daar ga ik zeker heen. Heerlijk om vrij te kunnen dansen en een aantal van jullie te ontmoeten! Eén van mijn favoriete activiteiten van Happiness4all.
Gedurende 7 jaar heb ik vele uren aan Happiness4all besteed en even zovele uren ervan genoten. Een boeiende, intensieve en leerzame tijd waarin samenwerken een creatieproces was. Vooral de creatie van de klaver 4 is mij dierbaar gebleven, de basis van H4all: persoonlijke groei, verbinding, purpose en creativiteit. Een basis die ook mij heeft helpen groeien. Maar wellicht is deze basis voor de nieuwe kerngroep aan verandering toe? En is 2017 de start van een nieuwe cyclus?

2017 wordt voor mij een nieuw spannend jaar. Nieuwe baan in Ghana, waar ik ga werken voor een consultancy bureau in de ontwikkelingssamenwerking als coach, trainer en deels projectmanager. Ik heb er heel veel zin in! Afgelopen jaar heb ik mijn coaching kwaliteiten verdiept via de opleiding Transformational Presence Leadership & Coaching en ga hier zeker mee aan de slag in West-Afrika. Hoe fijn is het om een plek en een manier te vinden waarin mijn kwaliteiten het beste tot hun recht komen en ik gelukkig ben? Heel fijn! Dat gun ik iedereen.

Ik geef het stokje door aan Anja van den Hoogen. Ik heb haar via Happiness4all leren kennen en heel fijn samengewerkt in de kerngroep. Nu we elkaar minder vaak zien mis ik haar wel een beetje!

_________________________________________________________________________________

Etienne Verlaat
etienne-verlaat-bruine-jasjeMij is gevraagd om als “initiator” van Happiness4all een stukje over mezelf te schrijven voor de nieuwe rubriek ‘uitgelicht’. Dat wil ik uiteraard graag doen. Ik heb samen met Jelleke, Josje, Ruur, Francis en Cor Happiness4all opgericht in februari 2009. Cor en ik hadden een plan geschreven voor het oprichten van een coachcafé. Daar vertelde ik over op een ‘Zin en zijn’ café (spiritueel café). Mensen raakten enthousiast en voor dat we het wisten hadden we de eerste geluksdag georganiseerd in Ken Kon. Een groot succes en dat smaakte naar meer…

De naam ‘Happiness4all’ had ik verzonnen op weg naar een vriend in Amsterdam. Bij Happiness4all loopt persoonlijke ontwikkeling langzaam over in spiritualiteit. En dat is mooi. Inmiddels staat Happiness4all met een vernieuwde kerngroep. Ik heb nog een tip aan de kerngroep: kijk of er nieuwe bepaalde subgroepjes gevormd kunnen worden. Om een paar suggesties te doen: een vrouwengroep, een mannengroep, een coachgroep, een spirituele groep, een geluksgroep, een voorlichtingsgroep (voor activiteiten). Een oproep voor ideeën kan misschien ook veel opleveren.

logoIets over mezelf: Ik ben coach sinds augustus 2011, ingeschreven als coach onder de naam ‘1 Hour Coaching’.Wat ik belangrijk vind aan coachen is het voelen en ervaren van de coaching. Coaching hoeft ook niet altijd een heel langdurig en kostbaar traject te zijn. Momenteel ben ik, samen met een compagnon, aan het kijken naar coaching online. Via internet willen wij modules en thema’s aanbieden. Het is een vorm van zelfcoaching/e-learning al dan niet in combinatie met e-mail-coaching. Ik wil graag drempelverlagend bezig zijn op het gebied van coaching coaching online past daar prima in!

Ik geef het stokje door aan Francis van Dusseldorp omdat zij zich jarenlang heeft ingezet voor Happiness4all vanuit haar eigen kracht en visie. Daarmee is zij een van de ‘founding mothers’ van Happiness4all. Ik wil haar daarvoor ook erkennen.