Uitgelicht

“Uitgelicht” is een nieuwe rubriek . Hier vertellen leden van het netwerk van Happiness4all iets over zichzelf. Daarna geeft diegene het stokje door. De aftrap is door Etienne Verlaat gedaan.
____________________________________________________________________________

Uitgelicht Nicoline Roozen

De mail met de oproep voor bestuursleden voor Happiness4all bleef in mijn hoofd rondspoken. Ik ging er rustig voor zitten om mijn intuïtie te raadplegen. ‘Ga dat maar doen’, zei die. Duidelijke taal, wat kon ik daar tegenin brengen? Ik vind het fijn om met een groep mensen wat moois in de wereld te zetten, dus zo verbazingwekkend was die reactie van mijn intuïtie niet. Met Happiness4all wil ik mensen die innerlijk geluk willen verspreiden in Wageningen en omgeving met elkaar verbinden en hun ondersteunen in hun dienstverlening.

Ik schrijf dit stukje op Sicilië waar ik met mijn man en een vriendin een paar weken de winter ontloop. Met twee volwassen dochters die studeren kan ik nu energie opdoen op vakantie voor de training intuïtieve ontwikkeling die ik straks geef. Zo’n 17 jaar bewandel ik nu bewust het pad van mijn intuïtieve ontwikkeling. Ik ben niet te stuiten op die weg die steeds verder naar mijn innerlijk geluk leidt. Voor het oprapen lag mijn innerlijk geluk niet, maar mijn tocht is zo de moeite waard dat die mij ten diepste motiveert om geluk te verspreiden.

Voor de volgende maand geef ik het stokje door aan Helen-Rose Joon.

____________________________________________________________________________

Uitgelicht Isabella Mac Donald

Het waait, het is droog en de lantaarnpaal schijnt. De meeuwen vliegen en zingen hun lied. Graag stel ik me voor als nieuw bestuurslid.

Isabella De Jager-Mac Donald is mijn naam. Geboren in Raamsdonksveer en al zo’n 42 jaar wonend in Wageningen. Moeder van 2 kinderen, Lawrence & Roza en getrouwd met Martin de Jager. Voor mij een fijne uitdaging om deel te nemen aan dit bestuur. Wat ik leuk vind is o.a. organiseren en mensen bij elkaar brengen. Samen leven op een zo’n prettig mogelijke manier, komt overeen met Happiness4All. Onderzoeken, elkaar ontmoeten en leren kennen, openheid, samen werken, vertrouwen, dit alles is aanwezig voor mij om in dit bestuur te mogen samen werken. Wat is nieuw, wie doet wat, waar ben je goed in en waarin niet, hoe zit het met je comfortzone, kortom alles is bespreekbaar om te luisteren naar elkaar en actie te ondernemen. Ik vind het leuk om een healing, reading of massage te geven. En sinds een jaar geef ik samen met Piet Bongers de Basis training Intuïtieve Ontwikkeling.

Een nieuwtje mag ik nu mededelen, een datum om alvast in je agenda te zetten: zondag 3 juni De Geluksdag 2018. Locatie Duivendaal 7 & 8 in Wageningen. Verdere informatie volgt.
Maar nu eerst The Happy New Year Dance om samen het Nieuwjaar te vieren op vrijdag 12 januari van 20.00 tot 23.30. Ruimte om elkaar te ontmoeten met een hapje en drankje en daarna op de dansvloer een dansje.
Zo is er op vrijdag 9 februari de gelegenheid om een hapje te komen eten met daarnaast een thema op het Inspiration Diner en op 15 februari gaat de Healer Circle weer van start. Info in de nieuwsbrief.
Ik zou het leuk vinden om je bij een van de activiteiten of evenementen te ontmoeten. Voel je welkom!
Voor nu wens ik een ieder’ A Happy New Year’.

________________________________________________________________________________

Uitgelicht Anja van den Hoogen     
  
Met plezier neem ik het stokje over van Francis van Dusseldorp. Tussen 2010 en 2016 ben ik heel actief geweest binnen Happiness4all.
Vanuit de healer circle ontstond destijds het idee voor een Healing Café. Dat werd mede door mijn toedoen gerealiseerd aan het Conventplein. Maar al snel verhuisden we naar Duivendaal 7 en daar begon het echt te ‘stromen’ voor Happiness4all. Ik was inmiddels gevraagd om bij de kerngroep te komen en we ontwikkelden met veel plezier allerlei activiteiten die we zelf bedachten. Uitgangspunt daarbij was dat het ons blij maakte en dat we het moeiteloos konden creëren. Ik was o.a. verantwoordelijk voor de PR, de website en de nieuwsbrief en toen dat – door de groei van Happiness4all niet meer zo moeiteloos ging als de bedoeling was  – kreeg ik daar ondersteuning bij van andere vrijwilligers. Ik heb ook een paar jaar deel uitgemaakt van Happiness in Bedrijf. We hebben samen mooie workshopdagen georganiseerd en ik heb er veel van geleerd. Ik ben dankbaar dat ik zoveel  fantastische mensen heb leren kennen via Happiness4all; mensen die net als ik geïnteresseerd zijn in en zich bezighouden met persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit.

Na het vertrek uit de kerngroep begin 2016 heb ik mijn energie het afgelopen jaar voornamelijk gericht op Italië. Ik heb daar in de zomer van 2016 samen met mijn man en een bevriend stel een voormalige boerderij kunnen kopen in de bergen van Toscane, op een fantastische plek. Het voelde voor mij als het ultieme creëren van een lang gekoesterd verlangen. Bijna alles ging moeiteloos en voor zover dat niet het geval was – want de bureaucratie vroeg wel wat geduld – wist ik dat het goed zou komen.
Ik word zó blij van die plek! Zelfs als ik er niet ben en er alleen maar aan denk! Dat blije en vrije  gevoel wil ik graag delen met anderen. Mijn bedoeling is dan ook om daar retreats aan te bieden voor mensen die wel wat rust en bezinning kunnen gebruiken en hun batterij willen opladen.
Dus mocht je hierin herkennen en interesse hebben in een relax week, laat het me weten!

Het is mijn missie om mensen blij te maken met zichzelf, met wie ze zijn. Ieder mens is tenslotte bijzonder en waardevol. Dat te ervaren geeft kracht, zelfvertrouwen en levensvreugde, waardoor het leven vanzelf lichter wordt. Daarom wil ik dit jaar vol gaan voor mijn praktijk La Luce – Lichter  Leven
daar is nu weer ruimte voor in mijn leven.
Destijds nam ik bij Happiness4all het stokje over van Cor Meurs (voor wat betreft de website en nieuwsbrief). Dit keer geef ik het stokje aan hem over. Cor is heel creatief en enthousiast en hij kan dat ook goed overbrengen op anderen. Ik heb heel fijn met hem samengewerkt in de kerngroep.
_________________________________________________________________________________

Uitgelicht Francis van Dusseldorp

Met dank aan Etienne neem ik hier het stokje ‘Uitgelicht’ van hem over. Wanneer ik dit schrijf is het 2 januari 2017, een nieuw begin. Komende vrijdag is de 1e Happy Dance van het jaar. Daar ga ik zeker heen. Heerlijk om vrij te kunnen dansen en een aantal van jullie te ontmoeten! Eén van mijn favoriete activiteiten van Happiness4all.
Gedurende 7 jaar heb ik vele uren aan Happiness4all besteed en even zovele uren ervan genoten. Een boeiende, intensieve en leerzame tijd waarin samenwerken een creatieproces was. Vooral de creatie van de klaver 4 is mij dierbaar gebleven, de basis van H4all: persoonlijke groei, verbinding, purpose en creativiteit. Een basis die ook mij heeft helpen groeien. Maar wellicht is deze basis voor de nieuwe kerngroep aan verandering toe? En is 2017 de start van een nieuwe cyclus?

2017 wordt voor mij een nieuw spannend jaar. Nieuwe baan in Ghana, waar ik ga werken voor een consultancy bureau in de ontwikkelingssamenwerking als coach, trainer en deels projectmanager. Ik heb er heel veel zin in! Afgelopen jaar heb ik mijn coaching kwaliteiten verdiept via de opleiding Transformational Presence Leadership & Coaching en ga hier zeker mee aan de slag in West-Afrika. Hoe fijn is het om een plek en een manier te vinden waarin mijn kwaliteiten het beste tot hun recht komen en ik gelukkig ben? Heel fijn! Dat gun ik iedereen.

Ik geef het stokje door aan Anja van den Hoogen. Ik heb haar via Happiness4all leren kennen en heel fijn samengewerkt in de kerngroep. Nu we elkaar minder vaak zien mis ik haar wel een beetje!

_________________________________________________________________________________

etienne-verlaat-bruine-jasjeUitgelicht Etienne Verlaat

Mij is gevraagd om als “initiator” van Happiness4all een stukje over mezelf te schrijven voor de nieuwe rubriek ‘uitgelicht’. Dat wil ik uiteraard graag doen. Ik heb samen met Jelleke, Josje, Ruur, Francis en Cor Happiness4all opgericht in februari 2009. Cor en ik hadden een plan geschreven voor het oprichten van een coachcafé. Daar vertelde ik over op een ‘Zin en zijn’ café (spiritueel café). Mensen raakten enthousiast en voor dat we het wisten hadden we de eerste geluksdag georganiseerd in Ken Kon. Een groot succes en dat smaakte naar meer…

De naam ‘Happiness4all’ had ik verzonnen op weg naar een vriend in Amsterdam. Bij Happiness4all loopt persoonlijke ontwikkeling langzaam over in spiritualiteit. En dat is mooi. Inmiddels staat Happiness4all met een vernieuwde kerngroep. Ik heb nog een tip aan de kerngroep: kijk of er nieuwe bepaalde subgroepjes gevormd kunnen worden. Om een paar suggesties te doen: een vrouwengroep, een mannengroep, een coachgroep, een spirituele groep, een geluksgroep, een voorlichtingsgroep (voor activiteiten). Een oproep voor ideeën kan misschien ook veel opleveren.

logoIets over mezelf: Ik ben coach sinds augustus 2011, ingeschreven als coach onder de naam ‘1 Hour Coaching’.Wat ik belangrijk vind aan coachen is het voelen en ervaren van de coaching. Coaching hoeft ook niet altijd een heel langdurig en kostbaar traject te zijn. Momenteel ben ik, samen met een compagnon, aan het kijken naar coaching online. Via internet willen wij modules en thema’s aanbieden. Het is een vorm van zelfcoaching/e-learning al dan niet in combinatie met e-mail-coaching. Ik wil graag drempelverlagend bezig zijn op het gebied van coaching coaching online past daar prima in!

Ik geef het stokje door aan Francis van Dusseldorp omdat zij zich jarenlang heeft ingezet voor Happiness4all vanuit haar eigen kracht en visie. Daarmee is zij een van de ‘founding mothers’ van Happiness4all. Ik wil haar daarvoor ook erkennen.