Van het bestuur

Zomergroet 2018Zomer
De zon
Zonneschijn
Rond, bol en blij
Verwarmend
Voedend
Welkom ben jij
Licht en ruimte
Wit licht
Alle kleuren
Zomer en zotheid
Blijdschap
Zomergeuren

Met deze zomergroet, wensen wij jullie een heerlijke zomerperiode toe!
Warme groeten
Het bestuur
Isabella * Nicoline * Helen-Rose

___________________________________________________________________________________

Ruimte

In december zijn wij met het hele gezin naar Te Ika-a-Maui, het noordeiland van Nieuw Zeeland geweest. De rust en ruimte die daar voelbaar is, de prachtige sfeer en natuur die het land uitstraalt, het was overweldigend en het was mede daardoor enorm genieten. Natuur-lijk helpt het vakantiegevoel hierbij, maar in Nederland is het naar mijn ervaring echt anders. Het verschil tussen deze landen voedt mijn bewustzijn en bezinning van welke ruimte ik belangrijk vind voor mijzelf en anderen. Wat heb ik als basis nodig? Wat vind ik fijn om extra te hebben? Welke ruimte en hoeveel ruimte heb ik nodig om mijzelf te zijn?

De natuur inspireert mij. Nieuw Zeeland is heel verrassend. Na een bocht of een berg kan het landschap opeens totaal anders zijn. Zo divers! Ik ben gefascineerd door de diversiteit van het land, de blauwe en groene kleuren van het water, de wolken, de luchten met zon of maan, de thermische, vulkanische landschappen, de zonsopgangen en zonsondergangen en de manier waarop de mensen daar leven. Ruimte is voelbaar in hun energie. De weidsheid van het land geeft mij het gevoel van verbinding met de natuur, met de wereld, als deel van een groot geheel. Het brengt mij dichterbij mijzelf en geeft mij de ruimte om te aarden. Eigenlijk wel heel bijzonder om mij klein en groot tegelijk te voelen. 

Ieder levend wezen heeft ruimte nodig en ieder gebruikt vanuit eigenheid de ruimte op een eigen manier. Dit lijkt mij vanzelfsprekend omdat ieder levend wezen uniek is. Eigenheid is voor mij één van de belangrijkste uitgangspunten in mijn leven, zowel in werk als privé. Als we vanuit onze eigenheid leven, zijn we in onze kracht. Onze eigen kracht en onze eigen ruimte zijn basis voor ontwikkeling en vorming van ons zelf. Spelen met ruimte en creativiteit geeft inspiratie en inzicht in welke (figuurlijke) ruimte ik zelf nodig heb. Daarbij is (letterlijke) ruimte rondom onszelf ook heel belangrijk. Beiden versterken elkaar. Ruimte voor een ander (natuur, mens, dier, plant) geeft blijk van saamhorigheid, tolerantie, liefde, genegenheid, delen, flexibiliteit en openheid om te leven en te leren. Zo kunnen wij met elkaar samenleven. Zo creëren wij een mooie wereld met elkaar, happiness4all.

Helen-Rose Joon 

___________________________________________________________________________________

Ik moet denken aan die mol die ik deze zomer een moment zag baden in het licht. Zo voel ik me ook als ik even van de zon geniet op de dagen dat ik in het donker de deur uit ga en het licht van mijn fiets aan heb als ik naar huis fiets.

‘Een mooie tijd om lekker knus thuis te zitten’, zeggen mensen om me heen. Hmm, doe mij de zomer maar. Deze periode is wel prima om terug te kijken op het jaar. Dat dan weer wel. Een jaar waarin Happiness4all een nieuw bestuur kreeg.
Na de zomer is het bestuur begonnen met enkele nieuwe initiatieven. Het Inspiration dinner ging van start waarin netwerken en verdieping op een thema gecombineerd worden. Er was een boeiende lezing over tweelingzielen van Ira Nagel. En er worden plannen gemaakt voor 2018. Plannen voor een nieuwe website. Plannen voor een nieuwe Geluksdag. De zomer is daar een goede periode voor. Ach ja de zomer…..

Nicoline Roozen