Vanaf zaterdag 20 januari – Ontmoeting in Kunst bij Vrijzinnigen Bennekom

In de serie Ontmoeting in Kunst is werk te zien van Anna Beuvens – stillevens en Wijmie Schuurkamp – sieraden.

De exposities zijn voor belangstellenden toegankelijk op de eerste zaterdagmiddag en de laatste zondag middag van 14.00 -17.00 uur.
Het werk is verder de hele maand te bekijken tijdens de activiteiten die in De Ontmoeting plaatsvinden. 

In de stillevens van Anna Beuvens (olieverf op paneel) lijken de objecten te zweven in een lege, neutrale ruimte. Gebruikmakend van licht en schaduw, kleur en vorm, intimiteit en expressie, stilte en voorzichtig bewegen, spelen de voorwerpen hun rol, zoekend naar samenhang en evenwicht. Anna Beuvens is autodidact en sinds 10 jaar heeft ze zich toegelegd op het schilderen van stillevens op deze vrij unieke manier. Zij streeft ernaar om dit genre nieuwe impulsen te geven, vertaald naar de tegenwoordige tijd: “modern stilleven”.

Sinds enige tijd legt ze zich ook toe op het maken van portretten, waarbij dezelfde
verfijnde manier van schilderen het uitgangspunt is.

Wijmie Schuurkamp maakt bijzondere sieraden. Uit haar handen komen met name ringen en hangers van zilver, gecombineerd met edelstenen. Maar ook van naturel leer en hout heeft ze aantrekkelijke modellen ontworpen. De stenen inspireren haar tot mooie vormen van het zilver en ze experimenteert met manieren van verbinden van het zilver met de steen. Zo komt ze met unieke, draagbare sieraden die met aandacht en liefde zijn gemaakt.

Locatie: De Ontmoeting, Emmalaan 1 Bennekom
Datum: 18 febr.
Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Informatie: www.vrijzinnigenbennekom.nl of tel: 06 30709180