Casper Hoefsloot Coaching

In augustus 2018 ben ik gestart met mijn coachpraktijk en in december dat jaar ben ik lid geworden van Happiness4All.

Sinds juni 2016 ben ik weduwnaar met twee prachtige dochters, toen vijf en zeven jaar oud. Mijn grootste missie is hen met respect voor anderen, voor zichzelf, voor de natuur en met de wetenschap dat ze goed zijn zoals ze zijn, op te laten groeien.

Ik ben opgegroeid binnen een veilig gezin in Renkum, studeerde “milieuhygiëne” (HAS) en “bodem, water & atmosfeer” (WUR). Na jaren commercieel werk te hebben gedaan nam mijn leven vanaf 2014 een grote wending. Ik kreeg een burn-out, gevolgd door een langdurig reïntegratietraject. Tijdens dit traject leerde ik mediteren. Na mijn reïntegratie verloor ik in 2016 toch mijn baan waar ik niet meer in paste. Een paar maanden later overleed mijn lieve vrouw. Samen hebben we veertien jaar tegen haar ziekte gestreden. Ik nam de tijd mijn leven weer op de rit te krijgen en leerde in het nu te leven. Daarbij ontdekte ik zélf mensen te willen begeleiden bij het opnieuw invulling geven aan hun leven na het verlies van een partner of andere dierbare.

Voor mij was laten zien dat ik “het wel red” niet genoeg en dat realiseerde ik mij véél te laat. Precies dat is wat ik anderen wil besparen. Ieders traject zal bij het verwerken van verlies anders zijn maar mijn grote ontdekking was dat er naast verdriet ook nieuw geluk kan bestaan, en dat je daar gewoon voor mag gaan, ook al speelt het verdriet nog regelmatig op.

Ik wil tijdens mijn dagelijkse bezigheden het gevoel hebben dat het er toe doet, passie voelen en er een goed gevoel aan overhouden. Kortom, het moet energie opleveren en een tevreden gevoel. Dan kan ik ‘s avonds lekker in een boek duiken, een arthouse film kijken, of ik ga aan de studie. Of nóg beter, ik neem de tijd voor mijn vriendin.

Het weekend is voor mijn kinderen en mijn vriendin, dan ga ik bij voorkeur een stukje met ze zeilen,  wandelen, een fietstochtje maken of een beetje in en om het huis rommelen. Eén avond in de week heb ik “buitenspeelavond”, dan ga ik met mijn vrienden kanovaren op de Rijn, ook in de winter. Daarna drinken we wat en bespreken onze beslommeringen of hebben het gewoon ontspannen gezellig samen. En dan is er nog die stoffige gitaar waar ik graag wat op mag prutsen. Het zal ook wel prutsen blijven, want er zijn te veel leuke dingen te doen om overal goed in te kunnen worden. En dat hoeft ook niet, dat is een fijn inzicht en voor mij een goede reden om keuzes te maken.

Een andere keuze is dat ik gelukkig wil zijn. En ik weet dat mijn vrouw blij voor me geweest zou zijn, of misschien wel ís, wie zal het zeggen. De herinneringen aan haar wekken een gevoel van liefde, dankbaarheid en een glimlach bij mij op en dat is wat ik in mijn leven geïntegreerd heb. Dat gun ik anderen óók.

Casper Hoefsloot